Za poslední týden toho měli fotbalisté Prostějova opravdu hodně. V končící přípravě je čekala řada tréninků, čtvrteční tiskovka, focení a sobotní generálka na druhou nejvyšší soutěž, kterou zvládli – zvítězili nad soupeřem z Třince jednoznačně 3:0.

Z dobrého výkonu měl radost i předseda, méně pozitivní už byl ale při zprávě o zdravotním stavu některých hráčů. Nejvážnější zranění je u Dušana Pince, kterého se s velkou pravděpodobností nebudou jarní boje vůbec týkat!

S posledním přípravným duelem panovala spokojenost. „Prvních pětatřicet minut se mi naše hra opravdu líbila a troufnu si tvrdit, že splnila určité měřítko. Potom utkání hodně ovlivnilo nevlídné počasí, které zkazilo dojem, ale věřím, že to byla po minulých duelech dobrá vzpruha. Snad ukážeme ještě lepší výkon v sobotu proti Varnsdorfu,“ ohlédl se za sobotním duelem šéf prostějovského František Jura, který byl duelu osobně přítomen.

Horší je situace s marodkou, která nadále Prostějov trápí. „Nejhůře je na tom Dušan Pinc, tam to vypadá na dlouhou pauzu kvůli vazům v koleni,“ prozradil předseda klubu.

Ani jeden přípravný duel neabsolvoval v rámci přípravy Schaffartzik a ze zkušené stoperské dvojice nasbíral alespoň pár minut jen Bialek, jenž se vrací po zranění. „Uvidíme, jak na tom oba kluci budou, ale do prvního zápasu vypadá reálněji dvojice Elbel, Gabriš, která odehrála i poslední přípravu spolu. Týden je ale dlouhá doba,“ doplnil Jura. Připustil také, že by kádr ještě nemusel být směrem dovnitř zcela uzavřen. „Přestupové okno pro profesionální fotbal je za námi. Je ale možné, že kvůli současné marodce se ještě porozhlédneme po možné posile z nižších soutěží. Uvidíme, jak na tom hráči se svalovými potížemi budou, podle toho padne finální rozhodnutí,“ dodal předseda 1.SK Prostějov.