Hned dva zápasy FORTUNA:NÁRODNÍ LIGY v týdnu čekají prostějovské fotbalisty. Netradičně v pondělí se utkají na Andrově stadionu s rezervou Sigmy. Utkání začne v 16.00 hodin. Druhým soupeřem bude Příbram, která se pere o přední příčky soutěže. S ní se eskáčko utká na svém hřišti v areálu SCM Za Místním nádražím tuto sobotu. Zápas začne v 15.00 hodin.

Prvním ze soupeřů bude Sigma Olomouc „B“. Hanáci se dostali do soutěže teprve před aktuální sezónou. V té předešlé totiž excelovali a s předstihem si zajistili první příčku a postup. Mužstvu hodně pomáhali fotbalisté na pomezí prvo a druholigového výběru jako Jiří Spáčil, Jakub Matoušek nebo třeba Tomáš Zlatohlávek a Štěpán Langer. Tedy borci, kteří v minulosti hráli za Prostějov. Většina z nich se stala tahouny týmu i v aktuálním ročníku. Nejlepšími střelci jsou se třemi brankami Uriča a Zlatohlávek, nejvíce minut odehrál Filip Slavíček s Michalem Vepřekem, který je matadorem týmu a mentorem pro mladé hráče. A jak si Sigma vede o patro výše? Závěr podzimu se Olomouci nevydařil, pět zápasů v řadě nevyhrála. Na úvod jara ale mužstvo remizovalo s Opavou. S Prostějovem má rezerva Sigmy vyrovnanou bilanci. V letní přípravě eskáčko vyhrálo, na podzim v mistrovském utkání padlo 1:3. Naposledy se po zimním přípravném utkání týmy rozešly smírně 1:1.

Druhý zápas odehrají fotbalisté eskáčka v sobotu 18. března. Soupeřem bude Příbram, která byla po podzimu první. Tým Středočechů začal sezónu vlažně. První čtyři kola totiž čekal na výhru. Pak ale začala úžasná série, během níž dvanáctkrát dokázala bodovat v řadě. Často se jednalo o remízy, tu a tam už soupeře přímo rozstřílela. Slavia Praha „B“ si ze zápasu odnesla čtyř-, olomoucké „Béčko“ dokonce pětibrankový příděl. Příbram se ukazovala během podzimu jako nebezpečný soupeř, který si ví rady ve vápně. Ostatně právě Příbram patří k celkům, co střílí nejvíce branek. Nejproduktivnějšími hráči jsou v tomto směru devítibrankový Tomáš Wágner a šestibrankový David Surmaj. Wágner je současně nejlepším střelcem celé soutěže. Je rovněž ve třiatřiceti letech nejstarším hráčem jinak velice mladého týmu. Drtivé většině mužstva je do 23 let. Tým z Příbrami každopádně musel nedávno skousnout prohru 0:1 s Karvinou, dalším exligovým celkem. Svého sobotního soupeře znají dobře hned dva hráči eskáčka. Martin Rolinek přišel před jarem právě z Karviné a Martin Vlachovský se na Hanou z tohoto týmu vracel.