Novinku si pro letošní rok připravilo vedení města ohledně oslav závěru roku. Tradiční ohňostroj totiž nahradí světelná show, na budově radnice bude formou videomappingu promítnuta historie města za posledních třicet let. Finanční prostředky na tuto akci jsou srovnatelné s ohňostrojem, ale na rozdíl od něj se na videomapping mohou návštěvníci těšit hned dvakrát. K tomu nebude chybět ani bohatý doprovodný program.

„První osmiminutový videomapping určený hlavně pro děti začne v 17 hodin. Druhé promítání nabídne unikátní pohled na dějiny města ve 20 hodin. Pevně věřím, že se videomapping bude lidem líbit, ačkoliv je to po mnoha letech s ohňostrojem novinka,“ prozradila na úvod první náměstkyně primátora Milada Sokolová.

Program na náměstí přitom bude probíhat už od 16.00 hodin a pokračovat bude až do 22.00 hodin. Během něj se mohou návštěvníci těšit na bohaté občerstvení, ale i zajímavou novinku. „Pro děti i dospělé bude připravena taneční party, která doplní celý silvestrovský program. Od 16.00 do 20.00 hodin se pak mohou zájemci těšit i na projížďku na saních s koňským spřežením, scházet nebude ani fotokoutek. Pevně věřím, že si tento program všichni užijeme a společně tak oslavíme poslední hodiny roku 2023,“ doplnila Sokolová.

KDY: NEDĚLE 31. PROSINCE, 17:00 A 20:00 HODIN

KDE: NÁMĚSTÍ T. G. MASARYKA, PROSTĚJOV