Co se tady stalo? Předposlední den uplynulého roku vzbudily zvědavost lidí policejní pásky, které uzavřely prostor v lesoparku Hloučela.

Policisté u mostu přes říčku v blízkosti bývalého fotbalového stadionu LERK Prostějov šetřili okolnosti smrti 70letého muže. Večerník se pokusil zjistit maximum informací, a to i přímo z místa činu.

 

Tato smrt vzbuzuje otazníky. V sobotu 30. prosince odpoledne zasahovali policisté v lesoparku Hloučela. Vše nasvědčuje tomu, že pod mostem přes Hloučelu bylo nalezeno tělo mrtvého bezdomovce. Policisté v celé věci dosud nevyloučili ani cizí zavinění. Večerník bude tento případ, který je obestřen tajemnem, i nadále sledovat.

 

O předmětné záležitosti jsme se dozvěděli v předvečer silvestrovských oslav. „Vraceli jsme se od přehrady, a když jsme v Kostelecké podlezli po zatopené cyklostezce most, další mostek byl obehnaný policejními páskami, přijela tam i pohřební služba. Zajímalo by mě, co se tam stalo,“ obrátil se na nás jeden z našich pravidelných čtenářů.

Policie nám potvrdila, že se celou záležitostí zabývá. Někdy v době od 28. prosince 2023 do 30. prosince 2023 došlo na pravém břehu řeky Hloučely u mostu, který se nachází u domu v Atletické ulici číslo 11 v Prostějově, k náhlému úmrtí sedmdesátiletého muže,“ reagovala policejní tisková mluvčí Miluše Zajícová na naše dotazy. Z jejího vyjádření tak přímo vyplývá, že dosud není známo, kdy přesně, ale ani za jakých okolností muž zemřel.

Pelech osiřel

Tělo bylo nalezeno u mostku nacházejícího se mezi ulicemi Kostelecká a Pod Kosířem. Jak se nám podařilo zjistit, mrtvý muž patřil s největší pravděpodobností ke komunitě „skalních bezdomovců“, která v minulosti původně přebývala v areálu bývalého fotbalového stadionu. Po jeho demolici se několik z jejích členů přesunulo pod most blíže k říčce Hloučele. „Když jsem v létě běžel kolem, viděl jsem, že právě pod tímto mostem sedí minimálně čtyři bezdomovci,“ prozradil nám muž, který v okolí Hloučely pravidelně sportuje.

Večerník se vypravil „na místo činu“ a nalezl bezdomovecké doupě zcela osiřelé. Byla tam pouze matrace a v okolí se povalovalo velké množství PET lahví od bílého vína či sklenic od laciné vodky.

Co bylo příčinou smrti?

Umřel tedy muž z přirozených příčin, následkem alkoholismu, či došlo mezi členy zdejší bezdomovecké komunity k nějaké potyčce s fatálními následky? Na přímý dotaz policie cizí zavinění v tuto chvíli nevyloučila. Za účelem zjištění příčiny úmrtí a vyloučení cizího zavinění na jeho smrti byla nařízena zdravotní pitva,“ odpověděla pouze Miluše Zajícová.