V Městské galerii na prostějovskému zámku bude při příležitosti 12. výročního Memoriálu Luďka Mařáka vystavovat proslulý Spolek prostějovských fotografů. Vernisáž výstavy se bude konat tento čtvrtek.

 

Spolek prostějovských fotografů vznikl v roce 2009 jako volné sdružení aktivních uměleckých fotografů s podobnými zájmy i představami o společné činnosti. Jeho jádrem je skupina přátel, kteří se již předtím společně scházeli nejen kvůli svému fotografickému koníčku, ale i ze záliby v cestování, lásce k přírodě a k horám. Snahou je výsledky své fotografické tvorby pravidelně prezentovat veřejnosti a účastnit se i fotografických soutěží. Spolek prostějovských fotografů se zapojil do aktivní činnosti ve Svazu českých fotografů.

Společnou výstavu i letos členové spolku věnuje velké osobnosti. „Konkrétně se jedná o kamaráda, fotografa, milovníka přírody a zakládajícího člena Luďka Mařáka, který v roce 2011 tragicky opustil tento svět,“ vyjádřil se za spolek jeho člen Ivo Snídal.

Vernisáž výstavy se bude konat 7. prosince od 17:00 hodin v baru vino & tapas, samotná výstava se pak koná v prostorách zámecké galerie na Pernštýnském náměstí v Prostějově a to do 22. prosince. Otevřeno je od středy do neděle.