Žádná velká dramata se nekonala v úvodním kole play-off extraligy žen ČR 2023/24. Nejvíc práce měly volejbalistky VK Prostějov s Olomoucí (3:2, 3:2, 3:0), všechny ostatní čtvrtfinálové série byly ještě jednoznačnější a každá z nich skončila v nejkratším možném čase 3:0 na zápasy.

Rozjeté Šelmy Brno neměly absolutně žádné problémy s Přerovem, který smetly třikrát 3:0. „První cíl máme úspěšně za sebou a jsem rád, že jsme to zvládli tak jasně,“ usmíval se trenér Šelem Jaroslav Vlk. „Bojovali jsme, ale kvalita byla na straně soupeře,“ hodnotil smířeně lodivod Zubřic Radim Vlček.

Liberec musel v jednotlivých střetnutích proti KP Brno překonávat dílčí potíže, ovšem zvládl je třikrát 3:1. „Byl to těžký boj a je super, že ho máme zdárně za sebou postupem do semifinále,“ oddechl si kouč Dukly Libor Gálík. „Rozhodl vždy kousek, nejvíc asi zkušenosti a širší lavička soupeře,“ konstatoval kormidelník Králova Pole Erik Nezhoda.

Až nečekaně jednoznačným způsobem překonal Olymp Praha nevyzpytatelnou Ostravu (3:0, 3:0, 3:1), se kterou mělo jít o mnohem vyrovnanější bitvy. „Jsem nesmírně spokojen, jak jsme dokázali postoupit do semifinále a že budeme hrát o medaile,“ radoval se šéf pražské lavičky Stanislav Mitáč. „Olymp si postup zasloužil, byl lepší než my,“ uznal trenér TJ Zdeněk Pommer.