Redakci Večerníku kontaktovala minulý čtvrtek pětasedmdesátiletá Marie Danková z Prostějova. Požádala odvoz různých věcí do centra humanitární pomoci v informačním středisku vedle budovy prostějovského magistrátu. Jako pomoc válkou sužované Ukrajině posbírala doma vše, co mohla. Ukrajincům a hlavně jejich dětem posílá oblečení, boty a spoustu hraček. Rádi jsme vyhověli.

 „Rozhodla jsem se pomoci, protože je mi těch lidí na Ukrajině nesmírně líto. To snad není ani možné, co ten lotr Putin udělal, odjakživa mi byl nesympatický. Já to ale tušila dlouho dopředu, že něco takového provede. Ať mi to běžní lidé odpustí, ale Rusáci byli vždycky svině…“ nebrala si servítky pětasedmdesátiletá seniorka z Prostějova.

Marie Danková následně Večerníku popsala, co všechno doma posbírala a proč se rozhodla uvedené věci poslat na Ukrajinu. „Probrala jsem všechny skříně a také sklep. Daruji boty, nějaké ženské kalhoty a sukně a po synovi dvě košile. Našla jsem také spoustu hraček po svých vnučkách, hlavně plyšáky, také panenky po mé dceři. Jedna je dokonce z Tuzexu. Snad to ty nebohé děti alespoň trošku potěší. Snažím se pomoci, jak můžu, protože takhle by to měl udělat každý,“ má jasno Danková, která Večerníku svěřila ještě jeden razantní vzkaz. „Všichni chlapi, a je jedno jaké národnosti, běžte bojovat na Ukrajinu proti ruským okupantům! Hlavně držím palce Ukrajincům, aby ubránili svoji zem a vyhnali tu ruskou svoloč,“ uzavřela pětasedmdesátiletá Marie Danková z Prostějova.

 

Podrobné zpravodajství z prostějovského prostředí směrem k situaci na Ukrajině najdete v tištěném vydání PROSTĚJOVSKÉHO Večerníku, které vychází v pondělí 14. března

 

10 sbirka