Od minulého týdne se počet pacientů, o které se stará zdravotnický personál v nemocnicích AGEL téměř nezměnil. Oproti minulému týdnu se jedná o pokles jediného pacienta. Nejvíce nemocných nadále hlásí nemocnice v Prostějově, kde je hospitalizováno devatenáct pacientů, z nichž je jeden pacient ve vážném stavu na umělé plicní ventilaci.

„Za poslední týden se celkový počet pacientů s onemocněním covid-19 v nemocnicích AGEL Středomoravské nemocniční téměř nezměnil, aktuálně zde pečují zdravotníci o 46 nemocných. Zatímco v prostějovská i přerovská nemocnice eviduje pokles covid pacientů, ve Šternberku jejich počet naopak v posledních dnech narostl,“ informoval mluvčí společnosti AGEL Adam Knesl.

Postupné snížení počtu pacientů hlásí i nemocnice Přerov, kde je v současné chvíli 14 pacientů s koronavirem. Naopak narůstající počty hlásí nemocnice Šternberk, která oproti minulému týdnu, kdy byli hospitalizováni čtyři pacienti hlásí nárůst na současných 13.

V druhém březnovém týdnu pokračoval stejně jako v minulých týdnech pokles zájmu o služby odběrových míst. Laboratoře vyšetřily přes 1 500 vzorků a hned 55 % provedených testů bylo pozitivních. Největší zájem je dle mluvčího vždy v pondělí a v pátek.