Také byste rádi našli cestu z města, jak napovídá název jednoho z úspěšných českých filmů? Ne každý totiž během léta vyhledává odpočinek na městských koupalištích. Už jen proto, že městské „koupáky“ jsou často přeplněné a moc klidu si v jejich areálech neužijete. Není tedy divu, že lidé zatouží i po chvílích slastného ticha nebo alespoň po místech, kde lidově řečeno není hlava na hlavě.

 

Pokud hodláte strávit příjemný den u vody, můžete se městu klidně vyhnout. V prostějovském regionu máte hned několik možností k výběru. Našemu regionu v tomto směru samozřejmě jednoznačně vévodí plumlovská přehrada, kam si nejen Prostějované po dlouhých letech jejího úpadku znovu nacházejí cestu. K dispozici jsou tam pláže U Valášků, U Vrbiček, kempy Žralok u Podhradského rybníka nebo přímo nad přehradou. V okolí této vodní nádrže je rovněž spousta restaurací či občerstvení, sportovně založení rekreanti pak zcela jistě nepohrdnou možností zahrát si plážový volejbal či minigolf pod přehradní hrází. Vykoupat se můžete pochopitelně i v Podhradském rybníku, ve kterém, stejně jako v přehradě, kontrolují kvalitu vody pravidelně hygienici.

Příjemnou rekreaci i zábavu pak nabízejí přírodní biotopy v Laškově a Otaslavicích, které byly zbudovány teprve nedávno, ale během léta tam stráví každoročně tisíce lidí velice příjemné chvíle. Doslova rodinné prostředí vás přivítá na jednom z nejkrásnějších koupališť vůbec – ve Stražisku. Čistá a neustále filtrovaná voda přitahuje každým rokem spoustu návštěvníků, přesto se tam nikdy netvoří fronty před občerstvením a velký padesátimetrový bazén láká nejen ke koupání, ale i k plavání. Své fanoušky má také Vodní svět v Rozstání – Baldovci, který je sice vzdálen od Prostějova třicet kilometrů, ovšem zcela jistě stojí za to ho navštívit.

Jestli dáte přednost městským koupalištím, nebo se vydáte vstříc většímu klidu a pohodě u přírodních nádrží nebo na koupalištích v menších obcích, to už záleží na vašem výběru!

 

Tematickou stranu PROSTĚJOVSKO & KAM ZA KOUPÁNÍM najdete v tištěném vydáí PROSTĚJOVSKÉHO Večerníku, které vyšlo v pondělí 17. července