Okresní soud v Prostějově vyzývá každého, kdo zná okolnosti, z nichž lze zjistit datum smrti Jaroslava Procházky narozeného v roce 1957, posledně trvale bytem Výšovice 147, nebo které by k takovému zjištění mohly vést, aby o nich podal ve lhůtě jednoho měsíce od uveřejnění vyhlášky zprávu Okresnímu soudu v Prostějově. Lhůta končí 28. srpna 2023.

Jaroslav Procházka byl nalezen mrtev 25. března 2023 v 7:30 hodin v místě svého bydliště. Na místě provedla šetření Policie ČR a zemřelého ohledal lékař Zdravotnické záchranné služby Olomouckého kraje. Konstatoval smrt a datum úmrtí určil odhadem na 25. března 2023 v 00.00 hodin. Přesné datum smrti Jaroslava Procházky nebylo prováděným šetřením zjištěno. Ve věci byly Policií ČR zahájeny úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání přečinu usmrcení z nedbalosti. Policie ČR věc odložila, neboť nejde o podezření z trestného činu.

Podle dosavadních zjištění mělo k úmrtí Jaroslava Procházky dojít od 24. března 9 hodin do 25. března 7.30 hodin. Zemřelý byl svobodný, bezdětný a bydlel v domě se svým bratrem. Naposledy jej viděl živého právě bratr, a to 24. března 2023 mezi 9. až 10. hodinou.

Po uplynutí výše uvedené lhůty soud rozhodne o určení data smrti. „Proti tomuto usnesení není odvolání přípustné,“ doplnila samosoudkyně Šárka Dušková.