Jak jsem v rámci prvního příspěvku tepal spíše do fotbalových funkcionářů na svazech, tak zde bude situace jiná – bude se týkat především klubů. Jsou totiž často slyšet také hlasy, a to nejen ze strany klubů, jak je možné, že se schválila předehrávka, která se odehraje proti tomu samému soupeři jako poslední podzimní kolo. Nelogická věc i za mě si ale našla své zastání právě u klubů.

Kralice tak například odehrají duel v Hodolanech, aby o týden později přivítaly stejného soupeře zase doma. A takto to má každý celek v rámci I. tříd. O všem si přitom celky rozhodly samy. A jestli chce někdo „brblat“, tak může jen na své vedení či zmocněnce, který na losovací aktiv za jejich klub vyrazil.

Například v krajském přeboru bylo hned jasné, že se předehrávka neuskuteční. Téměř jednomyslně byli všichni proti. A hotovo. U I. tříd byla situace opačná, a když jim následně došlo podívat se na termínovou listinu, tak zjistili, že budou hrát dvakrát se stejným soupeřem v průběhu týdne. Jenže to už bylo pozdě.

Celkově pak nerozumím faktu, že i samy kluby stále chtějí vůbec nějaké předehrávky hrát. Každoročně je to přitom to samé. Během léta a startu podzimu dobré, ale postupně hráčů ubývá a nakumulovaná únava s nevlídným počasím jen nahrávají zraněním. Místo léčení ran a vstupu v plné síle do jara, kde by se kolo navíc vešlo, se tak raději dobrovolně trápí v polovině listopadu. To fakt nemá logiku.