Prokletí prvního kola play-off trvá. Ani letos přes něj Jestřábi nepřešli. Přitom ještě zhruba před měsícem to vypadalo, že by mohli vyfasovat snazšího soupeře do play-off a že má tým slušnou formu. Bohužel se ani jedno nepotvrdilo a mužstvo LHK vypadlo ve třech zápasech s Porubou.

Jak tedy sezónu zhodnotit? Byl vlastně tým úspěšný, nebo ne? Základní cíl splnil, dostal se do předkola. A v něm vzdor výsledkům nepředváděl úplně špatný hokej. Oproti loňsku pak mužstvo bylo výrazně mladší a (s výjimkou Lukáše Žálčíka) bez hvězd. I tak ale předváděl lepší, koukatelnější hru. Jenže Jestřábi skončili až jedenáctí, pouze o příčku lépe než v uplynulé sezóně. A to určitě není umístění, po kterém by hokejové vedení prostějovského klubu toužilo nebo za něj mohlo být rádo.

Dojem prakticky zkazil až závěr sezóny. Spolu se základní částí si tým připsal deset porážek. Individuální chyby, přehmaty v obraně, nízká produktivita střelby a výpadky v některých pasážích zápasu. To vše se sečetlo a nakonec vystavilo Jestřábům nepříliš lichotivé vysvědčení.

Sama tabulka však zase tolik neřekne. To jsou jen čísla. Neukazují, jak hra vypadala, jaký je potenciál týmu. Co je za výsledky. Vzdor 11. místu tak konstatuji, že tým nedopadl špatně. Skončil za očekáváním, ale rozhodně nepropadl. A příště může bojovat výš.