Koncertní sezónu ve venkovním prostředí v areálu zámeckého parku v Konici ukončila kapela Rybičky 48. Páteční večer si tak užilo téměř tisíc přítomných fanoušků, které kromě hlavních hvězd večera potěšila i kapela Street69 vystupující při jejich letošním turné jako předkapela. Kromě skvělé muziky a výborné zábavy se během opravdu vynikající show návštěvníci dočkali něčeho nevídaného, a sice na vlastní oči viděli žádost o roku.

 

Po desáté hodině večerní přišlo po vystoupení předkapely Street69 na řadu to, na co se všichni přítomní těšili. Hned od úvodních tónů první písně Rybiček 48 Zamilovaný/Nešťastná se všichni fanoušci natěšeně nahrnuli co nejblíže k pódiu a do posledního místa zaplněný parket se bavil více než hodinu a půl. Z repertoáru nechyběly nové písně, ale také starší známé hity a všichni přítomní doslova hltali skladbu za skladbou. Celému koncertu dodala lesk i naprosto skvělá atmosféra nejen na pódiu, ale především pod ním, kde se příznivci kapely, která příští rok oslaví už dvacáté výročí, náramně bavili i mezi sebou. Rybičky k tomu navíc dokázaly přidat řadu vtípků, po nichž se lidé nadšeně smáli i skandovali. Když si například před písní Léto začal frontman kapely Jakub Ryba sundávat oblečení, prozradil, že přes léto absolvoval striptérský kurz přes internet a zadarmo, což je bohužel i vidět.

 Při největších hitech jako My ještě nejsme starý, Slibuju, že nebudu pít nebo Američan z Poličan to vypadlo, že obecenstvo rozezpívá i zbytek města. Před jednou z novějších písní Svatební hymna pak došlo i na scénu jako z amerických show, kdy si kapela na pódium přizvala Petra Nedoma, jenž zde požádal svou přítelkyni o ruku. No a žádosti bylo vyhověno, jak jinak. „Já měl strach, že sem přijde prodávat sekačky nebo něco podobného a ona je z toho ve finále taková krásná věc, ty vole,“ hlásil se smíchem Jakub Ryba a byl prvním gratulantem snoubencům.
S celou akcí tak byl spokojený i její hlavní organizátor Tomáš „Mamut“ Grepl. Kdo v pátek večer dorazil do Konice, ten rozhodně nelitoval.