Nejbližší víkend se pro házenkáře TJ Sokol Kostelec na Hané HK i Sokola II Prostějov stane zápasovou generálkou na nový ročník druholigové soutěže. Oba týmy ji absolvují v rámci 2. kola Českého poháru mužů 2022/23 na vlastní palubovce.

Kostelečtí v úvodním dějství ČP zvítězili v Uničově 23:18 a vysloužili si tím domácí mač proti Velké Bystřici, jež dlouhodobě hraje první ligu. Atraktivní duel je na programu v sobotu 10. září od 10.30 hodin v městské sportovní hale Kostelce na Hané. „Soupeř je favoritem, my můžeme jedině překvapit. O což se pokusíme. Většinou to bývá tak, že se svou hrou přizpůsobíme soupeři. V tomhle případě by to mohlo znamenat pěkné a kvalitní utkání, které si snad my i diváci užijeme,“ těší se hlavní trenér HK David Ševčík.

Prostějovští vstoupili do pohárových bojů jasným zneškodněním Olomouce 34:24. Načež i v dalším střetnutí této soutěže se fanouškům ukážou doma, tedy v hale RG a ZŠ Otto Wichterleho PV. V neděli 11. září od 17.00 hodin tam přivítají zvučného protivníka Tatran Litovel. „Oni patří k nejsilnějším prvoligovým mužstvům, jednu sezónu působili dokonce i v extralize. Favorit na postup je tedy zřejmý. My chceme podat co nejlepší výkon, zahrát si dobrou házenou a dosáhnout na přijatelný výsledek,“ přeje si kouč Sokola II Svatopluk Ordelt.