Prostějov čekalo v sobotu další utkání FORTUNA:Národní ligy. V 8. kole vyzval Táborsko. O motivaci měl postaráno: od prvního zápasu ročníku nevyhrál, nacházel se na předposledním místě tabulky a trvale se trápil. Tentokrát ale svěřenci kouče Šustra zabrali.

Zápas začal optickou převahou Táborska, nicméně první velkou šanci měl ve 13. minutě Píchal, který trefil z úhlu levou tyč. Ve 27. minutě už se domácí dočkali. Omale poslal do kontru Vasila Kušeje, který i s pomocí teče obrany otevřel skóre zápasu. Poté přicházely velké šance z hlaviček. Nicméně brankář Táborska si s Píchalovou poradil, na druhé straně byl zase úspěšný Krynskyi proti Novotnému. Do druhého poločasu Táborsko dvakrát vystřídalo, změny mu ale nepomohly. Naopak: píchal proběhl po křídle a poslal pas na Šimona Šumberu, který naběhl do vápna a upravil na 2:0. Obdobnou situaci následně sehrál nahrávající Kušej a střílející Jan Schaffartzik, který se trefil krásně pod břevno. Na 4:0 upravil v 61. minutě Jan Koudelka, který vběhl na kraj vápna a přízemní ranou na druhou tyč poslal míč do sítě. V 63. minutě soupeř zahrozil. Provazník střílel do brány z boku, následně ránu Bezpalce z dálky vyrazil Krynskyi. Prostějov pak ale ještě přidal na aktivitě a mohl znovu slavit: Ali-Abubakar si naběhl před bránu a z vápna po nahrávce z boku uklidil míč mimo dosah brankáře – 5:0. Domácí pak už kontrolovali zbytek zápasu a nepřipustili žádné větší šance soupeře.

1.SK Prostějov – FC MAS Táborsko 5:0 (1:0)

Branky: 27. Kušej, 53. Šumbera, 56. Schaffartik, 61. Koudelka, 79. Ali-Abubakar. Rozhodčí: Dorušák – Hurych, Pospíšil. Žluté karty: 36. Mach, 51. Omale, 70. Krynskyi – 55. Nešpor, 72. Mezera, 73. Bezpalec. Střely na bránu: 9:5. Střely mimo: 1:1. Rohy: 1:4.

Sestava Prostějova: Krynskyj – Blahuta, Schaffartzik (C), Bolf, Gáč – Šumbera, Omale (65. Pinc), M. Mach (57. Bartolomeu), Kušej (65. Ščedryj) – Koudelka (77. Zbožínek), Píchal (77. Ali-Abubakar). Trenér: Pavel Šustr

Zadražil – Bederka, Navrátil (C), Mezera – Kopřiva (57. Liepa), Bezpalec, Plachý, Provazník, J. Šplíchal – Babacar (46. Nešpor), Ledecký (46. Varačka). Trenér: Radoslav Kováč