S nadšením jsem přijal informaci, že město Prostějov plánuje finančně podpořit cesty do zahraničí těch studentů, kteří zde chtějí zůstat. Vycestovat je dnes pro mladého člověka úžasná možnost.

Studovat a zároveň pracovat je v dnešní době náročné. Jak školy, tak zaměstnavatelé kladou na mladé lidi často příliš vysoké nároky. Proto vítám možnost financování cest studentů do zahraničí.

Sám jsem během svého studia navštívil několik cizích zemí. Dodnes toho nelituji. Užil jsem si tam mnoho zábavy, ale zároveň přijímání nových informací a práce. Zapojit se mezi mladé lidi, kteří mluví jinými jazyky, je jako elixír motivace do další práce. Měl jsem možnost odjet na čas studovat do Rumunska. Projekt Evropské Unie mi umožnil navštívit světoznámé lokality. Mezi nimi kupříkladu Drákulův hrad nebo hrnčířskou dílnu, která je součástí UNESCO.

Tyto zkušenosti jsou nezapomenutelné. Student se posléze vrací do školy plný chuti a na brigády se mu chce o to víc. Různé projekty, studium v zahraničí nebo stáže jsou nejen pro studenty, ale také pro naši zemi výhodné.

A zpráva pro studenty, nevycestovat je obrovská chyba!