Zcela zaplněná zámecká zahrada, výborná nálada umocněná příznivým počasím a lidé natěšení na vystoupení jedné z nejpopulárnějších českých kapel současnosti. Co víc si přát. Skupina Jelen s charismatickým zpěvákem a kytaristou Jindrou Polákem zcela vyprodala koncert, kterým bylo zahájeno Kulturní léto 2021 na zámku v Čechách pod Kosířem. Nádherné rytmické písničky, které často vezmou nejen za srdce, si přišlo poslechnout okolo tisícovky návštěvníků. A tančilo se, skákalo se a zpívalo se společně...

 

Jelen je česká akustická hudební skupina hrající takzvaný roots music. Písně z vlastní tvorby vycházejí z populární hudby jako je country, folk, bluegrass nebo blues. A právě držitelé ceny Anděl jako objev roku 2014 a kapela roku 2016 zahajovali ve středu 7. července celý program Kulturního léta na zámku v Čechách pod Kosířem. „Jsem rád, že jste dnes všichni přišli a společně si v tak hojném počtu můžeme užívat tohoto koncertu. Uplynulý rok byl velice náročný pro nás pro všechny, pro celou společnost. O to větší mám radost, že se dnes covidové podmínky zlepšily natolik, že se tady můžeme takto potkat. Užijte si jistě skvělého koncertu a doufejme, že podobných akcí se budeme moci účastnit i nadále,“ řekl těsně před vystoupením skupiny Jelen hejtman Olomouckého kraje Josef Suchánek. Právě Olomoucký kraj totiž významnou dotací podpořil celé Kulturní léto na zámku v Čechách pod Kosířem.

Minutku po devatenácté hodině pak na zámecké pódium vystoupila už kapela Jelen. Po prvních písních bylo již zřejmé, že muzikanti v čele s Jindrou Polákem si zcela získali přítomné publikum. „Absolvujeme sedmý koncert během sedmi dní a jsme z toho nadšeni. Po ročním nicnedělání, kdy jsme mohli hrát akorát tak ve studiu nebo nahrávat klipy, jsme vděční za každý živý koncert,“ pronesl frontman kapely Jelen Jindra Polák. Skupina ve středu večer potěšila své fanoušky na zámecké zahradě bezmála dvouhodinovým vystoupením, při němž zahrála své osvědčené hity, ale i novinky z posledního alba. Divákům se pochopitelně nejvíce líbily „pecky“ Magdaléna, Co bylo dál, Jelen, Klidná jako voda a mnohé další. „Já Jeleny zbožňuji, jejich muzika je něčím zvláštní, co ani sama nedokáži popsat. Od jiných českých kapel se liší, jejich písničky jsou takové rytmičtější a berou hodně za srdce,“ svěřila se Večerníku Blanka Oulehlová, která do Čech pod Kosířem dorazila na koncert až z Moravské Třebové.
Koncert skupiny Jelen se naprosto vydařil, kapela si po vystoupení vysloužila obrovské ovace diváků, kteří na zámeckou zahradu v Čechách pod Kosířem přijeli z Prostějovska i mnohem vzdálenějších regionů.