Návrat na led. Jestřábi si po vynucené pauze zase zahráli. V Šumperku ale brali jen bod. Na sever Moravy každopádně znovu jeli s výrazně látanou sestavou. Nabízí se tak otázka, zda ne naposledy, podle kouče Aleše Tottera je návrat marodů na spadnutí. Večerníku pak také prozradil, jak se klub nejspíš zachová v posledních hodinách přestupního období.

Jeden zápas a taky pár tréninků. Zároveň také rokování o tom, jak by mohla vypadat sestava pro konec základní části. To byl program Jestřábů. Část se jej uskutečnila v Šumperku, kde tým nastoupil v sobotu proti místním Drakům. A padl v nájezdech. „Každý bod je samozřejmě důležitý. Ale před zápasem bychom ho brali. Scházeli jsme se až minulý týden a byli kompletní snad až ve čtvrtek. Zkrátka první třetina byla špatná, tu jsme se hledali po nachlazeních. Ve druhé a třetí třetině byly dobré věci. Trápí nás ale detaily, třeba zbytečná vyloučení, proměňování šancí a větší tlak do brány,“ zamyslel se nad duelem v Šumperku kouč Aleš Totter.

I tentokrát neměl kompletní tým. Premiéru v obraně si dokonce střihl bek Tomáš Koblížek. „Hrajeme to na hraně. Točíme tam útočníky, byl tam Lukáš Motloch, teď Tomáš Koblížek. Hráli jsme na pět beků, když někdo vypadl. Je to složité, ale kluci se s tím poprali a zvládli to solidně. Teď už ale ty obranné páry taky poskládáme. Bude to větší jistota i proto, že je nebudeme chtít měnit. Chceme to stabilizovat,“ řekl Aleš Totter. Nicméně doba, kdy musel mužstvo různě látat, bude snad brzy minulostí. „Musíme zvládnout zápas v Jihlavě a v sobotu bychom měli být konečně kompletní a zdraví. Včetně Robina Staňka, který už trénuje. Čeká se zde ještě na jeden test. Do soboty nám pak vypadl Pepa Podlaha, má něco se zápěstím. Celkově to ale vypadá, že snad od začátku sezóny budeme v sobotu kompletní, a i ta obrana bude nějak vypadat. Jsme za to rádi,“ hovoří kouč Prostějova.

Jestřábi zatím během sezóny zaznamenali jen minimum příchodů a odchodů. Z týmu odešli Jakub Babka (Kladno) a Lukáš Motloch, který zamířil do třetí německé ligy. Naopak vypomohli Miloslav Jáchym a Marek Račuk. Jak právě Račukův přínos hodnotí Aleš Totter? „Odehrál třetí zápas. Měl tam dobré pasáže v lajně s Tomášem Jiránkem a Honzou Rudovským. Zde to jen chce produktivitou potvrdit a víc se tlačit do brány. Jsou to velcí, silní hráči, tak by se měli prosazovat v předbrankovém prostoru, dávat špinavé góly,“ konstatuje. Ze zmiňovaných přesunů během sezóny je jasné, že ani nyní, necelý den před koncem přestupního období, se nějaké velké změny nečekají. Nebo ano? „Už do toho nechci sahat. Samozřejmě se ještě v pondělí může stát cokoli. Za mě by to bylo ale jen doplnění kádru a možná by to přineslo více nervozity. Nejsou to hráči typu Marka Račuka,“ vyjádřil se trenér. „Já už bych do kádru nesahal a nechal ho být. Do půlnoci se v pondělí může stát cokoli. Ale nyní, v neděli večer, to není aktuální,“ zdůraznil Totter.