Solidní fotbalový zážitek servírovali v neděli odpoledne fotbalisté Ptení a Kralic na Hané „B“. V rámci předehrávaného 26. kola II. třídy Okresního fotbalového přeboru se utkali na vyprahlém ptenském trávníku. A spolu svedli náramnou bitvu okořeněnou spoustou šancí, několika tyčkami i opakovanými hádkami zejména hostujícího týmu s rozhodčím. Zápas byl vyrovnaný po většinu prvního poločasu. Před a krátce po přestávce však hosté vstřelili dvě branky, které je uklidnily a výrazně jim pomohly ke konečnému ovládnutí duelu.

První jarní zápas už od začátku nabízel zajímavé momenty. Ve 12. minutě šel Hon sám na bránu, nicméně neprostřelil vyběhnutého brankáře a poslal míč mimo druhou tyč. Po čtvrthodině hry naopak měli velkou možnost hosté, Havlíček ale poslal míč z voleje zblízka pouze do brankáře. Krátce poté naopak měli znovu šanci domácí, tentokrát z hranice vápna. Nicméně skóre se neměnilo. I další minuty nabídly ofenzivně vedený fotbal, a to z obou stran. Z dálky to zkoušel Roman Petržela, minul tyč. Pěknou akci domácích chtěl zase zakončit Holinka, jeho střela ale byla sražená mimo. V 18. minutě mohl nastat důležitý moment. Po faulu získali domácí standardku z osy a dobré vzdálenosti. Míč ale následně letěl vysoko nad. Následně si oba celky vyměnily velké šance. Ani Petr Novák, ani Ondřej Petržela ale v zakončení hlavou nebyli přesní. Emoce pak běsnily na hřišti ve 32. minutě, kdy si pro faul do vápna došel Daniel. Následná standardka k zásadnímu ohrožení brány domácích ale nevedla. Pak už hrozily jen kralické „béčko“. Nejprve Roman Petržela po dobrém rohu poslal míč vedle, posléze už ale branku tentýž hráč vstřelil, míč se po centru odrazil od zadnice jednoho z domácích hráčů. Místo dezorientovaného plejera se k němu dostal Petržela a s gustem poslal balón do růžku – 0:1.

Po přestávce se vrátily celky k aktivní hře. Jergl byl sražen na hraně vápna, z následné standardky ale domácí nevyrovnali. Sice zazvonila pravá tyč a následně ještě spojnice, nicméně krátce poté z protiakce poslal Roman Petržela po centru ze strany míč rovněž do tyče, odsud se ale odrazil do brány – 0:2. Domácí ale hrozili dál. V 61. minutě měli hosté plné ruce práce, když po dobře kopnuté standardce museli vytrvale bránit. Akci utnula střela z úhlu od Holinky – do brankáře. Podobně se vedlo krátce nato na druhé straně Kralicím. Tempo hry na chvíli polevilo, nicméně záloha Kralic měla připravený ještě jeden úder. Kawij se totiž na ose dostal k míči a dobře mířenou ranou nedal brankáři šanci – 0:3. Krátce nato navíc zblízka nastřelil Roman Petržela tyč. Poté hosté přestali na chvíli útočit a umožnili tak Ptení, aby se pokusilo o zkorigování. Kučera to zkusil z dálky, Miler si ale míč pohlídal. Šmída pak z dobré pozice v 78. minutě dával vedle. Ptení se snažilo, bojovalo, nebylo to ale nic platné. Dobrou ukázkou byla snaha Petra Nováka, který si příliš potáhl míč, nedostal se ke střele. Balón ztratil a hned vzápětí fauloval. Domácí měli kopec smůly, Kralice navíc dobře bránily a nepouštěly moc soupeře do vápna. Největší šanci mohl mít dvě minuty před koncem Kučera, kterému se ale nepovedla dorážka standardní situace. Brankář Miler tak ze souboje vyšel bez ztráty kytičky.

POZÁPASOVÉ HODNOCENÍ TRENÉRŮ

Karel VLACH – Ptení:

„Přijelo nám devatenáct hráčů, přijeli všichni, super, paráda. Měli jsme tři šance, nedali jsme tři góly. Oni z jedné dali gól, pak druhý a nebylo co řešit. Tak jsme dali příležitost všem hráčům, aby si zahráli. Ale doma prohrát 0:3, to je špatné...“

Jiří NĚMČÍK – Kralice na Hané „B“:

„S výsledkem jsme samozřejmě spokojeni, obzvlášť když jsme do zápasu šli v jedenácti lidech… Kluci nám nechodí, někteří jsou nemocní. Byli jsme rádi, že jsme složili sestavu a bylo znát, že jsme se viděli poprvé pomalu až na hřišti. Hlavně v prvním poločase, ve druhém už to bylo lepší. My tam máme fotbalisty, takže herně jsme na tom zase tak špatně nebyli. Ale ideální to nebylo.“

 

Přebor OFS Prostějov-II třída – předehrávané 26. kolo

FC Ptení

FC Kralice na Hané „B“

0:3 (0:1)

Branky: 44. a 50. Petržela, 70. Kawij. Rozhodčí: Heger – Grulich, Strachoň. Žluté karty: 80. Holinka – 50. Bluma. Diváků: 70.

Sestava Ptení: Grulich – Kohout, Hrabal, S. Doležel, Látal – Pospíšil, Holinka, Nevrla, Šmída – Hon, P. Novák. Střídali: M. Doležel, Vyroubal, Přikryl, Z. Novák, Chlup, Jergl, Kučera. Trenér: Karel Vlach.

Sestava Kralic na Hané „B“: Miler – Bluma, Uličný, L. Petržela, Dokoupil – R. Petržela, Havlíček, Kawij, Dvořák – R. Petržela, Daniel. Střídal: Zatloukal. Trenér: Jiří Němčík.