Prostějovské volejbalistky se s těmi libereckými v semifinále UNIQA extraligy ČR už jednou střetly. Stalo se před třemi lety – a je logické, že kdo má dobrou paměť, musel si na tuto dramatickou sérii nyní vzpomenout.

Tenkrát měla úplně jiný průběh než aktuálně. Stály proti sobě druhý a třetí celek po dlouhodobé části soutěže, Dukla začínala doma a úvodní duel vyhrála těsně 3:2 (-21, 16, 19, -24, 10). Hanačky odpověděly na vlastní palubovce vítězstvím 3:1 (26, -23, 11, 19), načež suverénně vyloupily hřiště soupeřek výsledkem 0:3 (-17, -20, -21). Postupový mečbol však v hale Sportcentra DDM neproměnily bolestnou prohrou 2:3 (23, -19, 17, -18, -9). Leč z této rány se dokázaly obdivuhodně oklepat, aby rozhodující pátou bitvu zvládly pod Ještědem ošéfovat 1:3 (19, -17, -26, -17) a slavily euforický postup do finále.

Nejzajímavější na této ne tak dávné historii je, kdo za oba kolektivy nastupoval. Severočešky totiž měly na nahrávce Simonu Kopeckou (dívčí příjmení Bajusz), tehdejší měření sil podstupovaly i blokařka Kateřina Kohoutová a libero Veronika Dostálová. Na prostějovské straně stály Petra Kojdová a Lucie Nová, současné smečařky libereckého družstva. A pod vedením hlavního trenéra Lubomíra Petráše mančaft VK táhly univerzálka Helena Horká s bulharskou střeďačkou Veronikou Bezhandolskou, v základní sestavě pravidelně nastupovaly klubové odchovankyně Michaela Zatloukalová s Terezou Slavíkovou a občas naskakovala tehdy mladičká nahrávačka Klára Dvořáčková, která jako jediná zůstala na soupisce vékáčka až dosud.

Teď je opravdu mnohé úplně jinak, přesto i dost věcí podobných včetně zápasového vedení moravské ekipy 2:1. Jak momentální série nakonec dopadne?