Naprostou dominanci předvedli prostějovští nohejbalisté v sobotním duelu 6. kola tohoto ročníku prvoligové soutěže na kurtu TJ Avia Čakovice B. Protivníka venku rozdrtili nejvyšším možným poměrem 6:0, jednoznačná partie přitom trvala jen něco málo přes dvě hodiny!

„Soupeř byl oslabený o kvalitního Zdeňka Kalouse, který za béčko pražského klubu většinou nastupuje. Domácím navíc chyběli ještě dva další stabilní hráči, místo pendlů z extraligového A-družstva měli v sestavě dva dorostence. A my jsme téhle situace dokonale využili,“ spokojeně konstatoval trenér TJ Sokol I Richard Beneš.

Klíčové přitom bylo, že jeho svěřenci perfektně zvládli vstup do zápasu. V úvodních dvojicích měli Jan Matkulčík, Tomáš Roba i Martin Müller, Petr Zemánek vždy v prvním setu jasně navrch a druhý vybojovali v těsných koncovkách. Totéž předvedla trojka Matkulčík, Roba, Ladislav Pírek včetně obratu druhé sady z 0:5 na 10:8.

Jakmile pak druhá trojice Müller, Zemánek, Petr Deutsch i po preventivním vystřídání lehce zraněného „Zemiho“ za mladého Jakuba Buchera dovedla do zdárného vyústění jediný třísetový souboj dne, schylovalo se k debaklu. Jenž vzápětí potvrdila jak plonková dvojka Bucher, Deutsch, tak singlista Roba přesvědčivými triumfy na výsledných 0:6!

„Kromě jednoho otočeného setu jsme měli ve všech jednotlivých utkáních vlastně pořád navrch. Soupeř jen dotahoval, my to měli pevně pod kontrolou a kvalitním výkonem celého týmu dospěli k zaslouženě vysokému vítězství. Navíc jsme ještě pošetřili zdravotně trochu indisponovaného Peťu Zemánka i doléčujícího se Lukáše Pírka. Všechny kluky můžu jedině pochválit,“ hodnotil Beneš s radostí.

Následně si Hanáci užili hned dvojí odměnu. „Po rychlé výhře jsme všichni zašli na jedno pivko. A potom už vedla naše cesta na Letnou, kde nám Tonda Dušek zajistil šest volňásků na fotbalové střetnutí Sparta Praha – Hradec Králové. Moc děkujeme, pro nás hezký zážitek,“ lebedil si kouč.

 

KUPON:

1. LIGA DRUŽSTEV NOHEJBALU ČR 2022 – 6. KOLO

TJ Avia Čakovice B – TJ Sokol I Prostějov 0:6

Výsledky jednotlivých utkání: Sadílek, J. Kalous st. – Matkulčík, Roba 0:2 (-6, -9), Strejček, J. Kalous ml. – Müller, Zemánek 0:2 (-4, -9), Sadílek, J. Kalous st., Kopáček – Matkulčík, Roba, La. Pírek 0:2 (-6, -8), Strejček, J. Kalous ml., Suchý – Müller, Zemánek, Deutsch (Bucher) 1:2 (-6, 9, -8), Kopáček, Suchý – Bucher, Deutsch 0:2 (-6, -9), J. Kalous ml. – Roba 0:2 (-6, -3).

Trenér Čakovic B: Jiří Kalous starší. Trenér Prostějova: Richard Beneš.

Rozhodčí: Šída a Zátka.

Diváci: 50.