O prvním květnovém víkendu cyklisté TUFO PARDUS Prostějov bojovali na mnoha různých závodech. Pro Elišku Grulichovou byla určitě důležitá premiéra v reprezentačním dresu na etapovém podniku ve Francii. Junioři si úspěšně střihli MTB klání Author Šela maraton, kadeti absolvovali legendární Závod míru nejmladších v Jevíčku. A nádavkem byl Radovan Štec vyhlášen třetím nejlepším juniorem za rok 2021 v anketě Sportovec Olomouckého kraje.

Eliška Grulichová se po těžkém pádu na soustředění v Toskánku dostává do své obvyklé formy, což neuniklo trenérům silniční reprezentace ČR. Díky tomu se dostala do sestavy národního týmu pro Tour du Gevaudan Occitane ve Francii. Při své premiéře v dresu s trikolórou si nevedla vůbec špatně a v celkovém hodnocení obsadila 45. příčku. Vítězkou se stala domácí Eglatine Rayer.

Junioři TUFO PARDUS se postavili pod Helfštýnem na start 22. ročníku Author Šela maraton Tour horských kol – a vedli si skvěle. Pro vítězství si dojel Martin Rafaj a na bednu ho doprovodil třetí Ondřej Procházka. Radovan Štec jel ve stejné době v rámci tréninku Krnovské kritérium a vybojoval druhé místo.

Dva prostějovští kadeti Filip Novák a Matěj Procházka prošli výběrovým sítem kvóty českých mladíků do legendárního Závodu míru nejmladších s tradičním centrem v Jevíčku. I když byla účast v nebývalé mezinárodní konkurenci pro oba určitě velkou zkušeností, mezi nejlepší se neprosadili. V celkovém hodnocení obsadil Novák 72. pozici a Matěj Procházka 125. post. Triumfoval Aless De Bock z Belgie, nejúspěšnějším Čechem byl desátý Štěpán Zahálka.

Olomoucký kraj vyhlásil své nejlepší sportovce za rok 2021. A Radovan Štec z hanácké stáje byl vyhodnocen jako třetí nejlepší v mládežnické kategorii. Toto ocenění získal na základě vynikajících úspěchů na juniorském mistrovství světa, kde vybojoval titul v olympijském omniu, s oddílovým kolegou Matyášem Koblížkem stříbro v madisonu a navrch ještě bronz v bodovacím závodě. Před Radovanem se v anketě umístili vítězná světová šampionka v kanoistice Klára Kneblová a jako druhá premiantka juniorky na tenisovém French Open Linda Nosková.