Nová sezóna Chance ligy 2022/2023 už je rozlosována a Prostějov mezi účastníky druhé nejvyšší soutěže nechybí. Po zúžení se nadcházející ročník odehraje zpátky se čtrnácti týmy a vrací se také čtyřkolový model. Hrát se tedy bude tradičních 52 kol. První dějství odehrají hokejisté Prostějova na domácím ledě ve středu 14. září proti Frýdku-Místku a základní část zakončí Jestřábí 1. března 2023 proti Třebíči. Úvodní derby s arcirivalem z Přerova je naplánováno na sobotu 12. října, s tradičním účastníkem extraligy Zlínem se LHK utká nejprve na jeho ledě v rámci 6. kola.

Jak tedy známo, Chance liga se letos vrací k původnímu modelu. Minulou sezónu sestoupila celkem čtyři mužstva SK Trhači Kadaň, AZ Residomo Havířov, HC Benátky nad Jizerou a HC Slovan Ústí nad Labem. V baráži proti Táboru se na poslední chvíli zachránili šumperští Draci. A jelikož extraliga se taktéž zužovala na 14 týmů, zamířil poslední Zlín rovnou do Chance ligy. Naopak jihlavská Dukla nepřešla v baráži přes Rytíře Kladno, takže další změna v přehledu účastníků již nenastala.

Hlavními hracími dny budou opět středy a soboty, vložené zápasy se budou hrát v pondělky. Mezi vánočními svátky se odehrají dvě utkání: v úterý 27.12. a ve čtvrtek 29.12.

Nejvíce domácích zápasů čeká na Jestřáby ve fanoušky nejvíce oblíbené sobotní dny, kterých bude celkem 12 a v nich se odehrají oba zápasy s Přerovem i očekávaným Zlínem! Ve středy doma odehrají svěřenci trenéra Tottera 7 zápasů a v pondělní dny 6. Výjimečně se jednou představí ve čtvrtek, kdy je proti Šumperku bude čekat již zmíněný poslední zápas v roce 2022.

Pořádná porce zápasů bude na hokejisty čekat v říjnu. Před domácím publikem se představíme hned šestkrát a nebude chybět ani parádní hanácké derby! V listopadu, stejně jako v září a únoru se budou hrát vždy tři domácí zápasy. Velmi pestrý bude také prosinec a leden, kdy je na prostějovském stadionu v plánu celkem 10 utkání.

Po konci základní části budou týmy na 1-6. místě postupovat přímo do čtvrtfinále. Mužstva na 7-10. místě zamíří do předkola Chance ligy. Systém play-off bude jinak stejný jako v uplynulém ročníku. Předkolo se bude hrát na 2 vítězné zápasy a odstartuje hned 3. března. Čtvrtfinále na 3 vítězná utkání a začne ve středu 8. března. Semifinále a finále se už budou hrát na 4 vítězné duely. O týmech na 11-14. místě a výherci play-off bude rozhodnuto během června.  

 

21 chance los