Velmi často kladená otázka mezi lyžaři, především ohledně dětí. Lyžařské vybavení se přeci jen neřadí mezi nejlevnější položky domácího rozpočtu. U dospělého jedince je samozřejmě pořízení vlastního vybavení dlouhodobě výhodnějším řešením. Zatímco u dítěte musíte počítat s tím, že příští lyžařskou sezónu mu pravděpodobně bude vybavení malé. Vyplatí se tak pořizovat nové lyže, nebo raději využít služeb půjčoven?

Koupě nových lyží má samozřejmě řadu výhod. Tou zásadní je určitě jistota kvalitního a nového zboží, pokud vyberete správnou variantu. Finální cena všeho vybavení se samozřejmě bude odvíjet od kvality zakoupeného zboží. U dospělých se však jedná pouze o jednorázovou větší investici, která se vám zcela jistě i na rozdíl od každoročního půjčování vyplatí.

Kromě koupě nových lyží můžete využít také bazarového zboží či nákup tzv. ze druhé ruky. To už však nikdy nevíte, zda se vám podařilo peníze ušetřit, či jste naopak peníze pouze vyhodili. Může se podařit sehnat lyže jako nové, téměř nepoužívané, také ale můžete zjistit, že si na lyžích pořádně nezajezdíte. Ať už se však jedná o nové, či bazarové lyže, určitě je výhodné navštívit ještě před prvním lyžováním servis.

Lyže si můžete vypůjčit dlouhodobě, tedy od jediného dne po celou zimní sezónu. Největší výhodu určitě představuje cena. Vedle zakoupených je máte téměř za hubičku, navíc k tomu dostanete v ceně servis, což není nezanedbatelné. Speciálně v případě dětí, které rostou jako z vody, je tak zřejmě daleko výhodnější přemýšlet právě nad zapůjčením namísto každoroční investicí do nových.

 

 

Tematickou stranu PROSTĚJOVSKO & KAM NA HORY najdete v tištěném vydání PROSTĚJOVSKÉHO Večerníku, které vyšlo v pondělí 14. prosince