Další tři body si připsali hokejisté Prostějova v sobotu. V domácím zápase se utkali s Porubou, jedním z lídrů soutěže. Mužstvo trenéra Aleše Tottera sice v zápase záhy prohrávalo, nicméně brzy srovnalo a od té doby si šlo za vítězstvím. Soupeře Jestřábi přestříleli, a nakonec i přehráli. V poslední třetině už jen upravili skóre na konečných 4:1 pro Jestřáby.

Prostějov začal zápas smolně. Po půlminutě hry šel do čtyř a na začátku druhé minuty hosté přesilovku využili. Zpoza brány dostal nahrávku na kraj kruhu Jan Bernovský a rychlým zakončením překonal Pavelku – 0:1. Už za další půlminutu však bylo srovnáno, když Ostřížek našel na ose najetého Petra Haška. Ten překonal gólmana – 1:1. Hned nato šla Poruba do čtyř. Jestřábi měli šance Jana Veselého, ovšem bez výsledku. V 7. minutě byl vyloučený brankář Jiří Dolejš za zdržování hry posunutím branky. Krátce poté v oslabení ujel Střondala, nedal. Hra se nadále kouskovala, Prostějov si zahrál další oslabení. Kromě střely Sedláka ale soupeř nic moc nevyprodukoval. V 16. minutě měl na straně domácích dobrou možnost Bartko, obránci Poruby si poradili. 18. minuta přinesla vedení Jestřábů, po tlaku se dostal k zakončení u tyče Burian. Přes šikovnou kličku nedal, puk ale dorazil Petr Hašek – 1:2.

Druhá třetina začala pro domácí lépe. Ve 22. minutě měl velkou šanci Venkrbec, zpola odkrytou bránu ale netrefil. Následovala pasáž hry plná nepřesností. Utnula ji až přesilovka Prostějova. Ve 28. minutě se Jestřábi v zápase potřetí radovali. Po střele Venkrbce zůstal puk v brankovišti. Včas se na místo dostal Jan Slanina, který dorazil – 3:1. Oba týmy si pak vyzkoušely ještě po jedné přesilovce. Při té prostějovské došlo pouze na ránu Buriana z kruhu. Porubská vyzněla naprázdno. V závěru třetiny se akorát dostala Poruba znovu do oslabení. Dokázala jej však ubránit. Dobrou šanci měl nicméně Slanina, včas ale přišel o puk.

Prostějov ve třetí části za vedení 3:1 neubral. Naopak si dál dokázal tvořit šance. Ve 43. minutě se například dostal Jakub Illéš do úniku, nicméně nedal. Tři minuty nato mohl dokonat hattrick Petr Hašek, individuální akci ale nedotáhl. Chvíli nato Jestřábi zvýšili na 4:1. Malák vystřelil od modré čáry, puk z jeho hokejky tečoval Jan Veselý. Před polovinou třetiny byly k vidění dvě větší šance, na jedené straně Douderova, na druhé Vlachova. V dalších minutách Prostějov byl více na kotouči, dostával se do tlaku. Poruba místo toho spíše bránila a podnikala protiútoky. V 54. minutě definitivně snahy Poruby pohřbil pískot rozhodčího. Poruba totiž měla přesilovou hru, ale ta se jí vůbec nepodařila. Skvělou práci udělal Slanina, když dlouho a proti přesile hráčů držel kotouč daleko od Pavelky. V závěru se do šancí dostali ještě Bernovský a Burian. Změnu skóre to už ale nepřineslo.

Aleš Totter – LHK Jestřábi Prostějov: „Nezačali jsme dobře a hned z prvního oslabení jsme inkasovali. Zareagovali jsme ale výborně a hned jsme si začali věřit. Hráli jsme agresivně, vyrovnali se silnému soupeři v rychlosti, a hlavně jsme proti němu zbytečně neztráceli kotouče. Do druhé třetiny jsme vstoupili skvěle, čímž jsme soupeře zlomili už úplně. Prostě se dnes sešel výkon i výsledek a toto vítězství vnímám jako velice cenné.“

Jiří Režnar – HC RT TORAX Poruba 2011: „Prohráli jsme ve Vsetíně a do Prostějova jsme přijeli, že budeme hrát zezadu, z defenzivy, dali jsme rychlý gól z přesilovky, ale udělali jsme v první třetině dvě hrubky a dostali dvě branky. Soupeř byl další dvě třetiny aktivnější a zaslouženě vyhrál.“

 

42. kolo Chance ligy
LHK Jestřábi Prostějov – HC RT TORAX Poruba 4:1 (2:1, 1:0, 1:0)
Branky: 2. Hašek (Ostřížek), 18. Hašek (Burian, Bartko), 28. Slanina (Venkrbec, Malák), 47. Veselý (Malák). Rozhodčí: Vrba, Mejzlík – Komínek, Peluha. Vyloučení: 4:5. Využití: 0:1. V oslabení: 0:0. Střely: 36:21. Počet diváků: 1150.
Sestavy:
LHK Jestřábi Prostějov: Pavelka (J. Němeček) – Bartko, Valenta, Malák, Poledna, Staněk, Pěnčík, Hamšík – Jiránek (A), T. Jáchym (A), Jandus – V. Burian, Ostřížek, Hašek – Slanina, Venkrbec (C), Maruna – Veselý, Vlach, Illéš.
Trenér: Aleš Totter.
HC RT TORAX Poruba: Dolejš (O. Bláha) – Klimíček, Voráček, Doudera, Lemcke, Urbanec (C), A. Sedlák, Mlčák – Gřeš, Vachovec (A), Hrníčko – Bernovský, Pšurný (A), Christov – Střondala, Toman, Brodek – Karafiát, Häring. Trenér: Jiří Režnar.