V Trutnově odehráli od pondělí do středy svou základní skupinu hokejisté Olomouckého kraje na Olympiádě dětí a mládeže, kterou tentokrát pořádal Královéhradecký kraj. Pod vedením dvojice trenérů z hokejového klubu SK Prostějov a dvojice hráčů eskáčka se na úspěch nepodařilo dosáhnout. Z těžké skupiny se do bojů o medaile proklouznout nepodařilo, mužstvo obsadilo poslední příčku skupiny B.

Z výsledkového hlediska mnoho spokojenosti v trenérském štábu nepanovalo. „Je to pro nás zklamání. Měli jsme tam několik dobře rozehraných zápasů, ale pak nás pohřbila vždy nějaká dvouminutovka, po které jsme už nedokázali skóre otočit. Dokonce došlo na zranění, hned první duel nedohrál náš klíčový centr Sekanina, který si poranil rameno, a v průběhu třetího zápasu jsme přišli i o klíčového obránce. To se také na výsledcích podepsalo. Na druhou stranu to snad nám i klukům otevřelo oči, že je potřeba nadále poctivě pracovat a snažit se posunout vzhůru,“ shrnul počínání na olympiádě jeden z koučů Lukáš Duba.

Na střídačce společně s Michalem Janečkem vedl i dva kmenové hráče klubu SK Prostějov 1913 Filipa Vrbu a Jana Špičáka. I přes zklamání z výsledků přidal kouč, že olympiáda byla jinak velmi vydařená a odvážejí si společně se svými svěřenci řadu zážitků. „V tomto směru se nedá hodnotit jinak než pozitivně. Všichni jsme si moc užili už nedělní slavnostní zahájení. Poté jsme byli v Trutnově trošku v bublině, protože tam byli jen hokejisté, ale i tak panovala skvělá atmosféra. Ve čtvrtek jsme si užili doprovodnou akci ve Špindlerově Mlýně, kde došlo na předávání medailí. Bylo to také skvěle zorganizované. Domů jsme tak dorazili s řadou vzpomínek, jen je škoda, že nejsou umocněny sportovním úspěchem,“ doplnil Duba.