Hned několik investic plánují v Plumlově. Pro letošní rok půjde o rozmanité oblasti. Velkou částí investic by měly být dopravní stavby. Ve městě se ale nepustí jenom do nich. „Projekty máme připravené, některé se odvíjí od zisku dotace. Připravených je spousta žádostí,“ konstatuje starostka města Gabriela Jančíková. V jednom případě už je podle ní jasné, že se investice uskuteční. „Pustíme se v červnu do vstupního portálu plumlovského zámku. Tam už máme i vysoutěženo,“ řekla starostka města.

 

V dalších oblastech zatím město čeká na žádosti. Některé bude podávat, jiné jsou před vyhodnocením. „Zde ještě čekáme, ale předpokládáme, že letos začneme, to je rekonstrukce veřejného osvětlení,“ nastínila Gabriela Jančíková. Stavební ruch se nevyhne ani škole. „Během prázdnin se pustíme do rekonstrukce v základní škole. Jde o sociální zařízení,“ přiblížila starostka.

Plumlov pak trvale trápí doprava, a to zejména parkování a nedostatek odstavných ploch. Nějaké by nově letos mohly vzniknout. „Není to v žádném megaobjemu, jak by si Plumlov zasloužil. Odstavné parkování budeme přes léto řešit něčím dočasným. Rádi bychom za Ohrozimskou ulicí vybudovali příležitostné stání. Ale není to dořešené, ne všechny pozemky jsou města,“ osvětlila situaci Gabriela Jančíková. Na závěr pak informovala o tom, že prokouknou i některé místní komunikace. „Dáváme žádost na cestu v Žárovicích u kulturního domu. A tvoříme teď projekty, řešíme třeba parkování v Lesnické, dále projekt pro ulici Na Aleji, pokračujeme s lokalitou u školy,“ upřesnila plumlovská starostka.