Na krajnici slepé ulice v Olšanech u Prostějova nedaleko sjezdu a nájezdu na dálnici D46 zaparkoval jistý řidič luxusní vůz Audi A8. To ovšem byla, jak se druhý den ukázalo, veliká chyba.

Nablýskaný automobil, který je nyní na trhu zhruba za 3,5 milionu korun, se přes noc stal terčem neznámého vandala nebo někoho, kdo měl s jeho majitelem nevyřízené účty. Ten, když ke svému vozu druhý den dopoledne přišel, to, co spatřil, mu podlomilo kolena. A svým očím pak nevěřili ani přivolaní policisté.

Po celé karoserii včetně střechy byly pravidelné obdélníkové díry jakoby od krumpáče nebo majzlíku. Hlubokými škrábanci pak byla zničena světla automobilu.

„Od středy patnáctého února evidujeme případ, který jsme kvalifikovali jako poškození cizí věci. Krátce před jedenáctou hodinou nás prostřednictvím linky 158 kontaktoval oznamovatel s tím, že v úterý v nočních hodinách zanechal vozidlo Audi A8 zaparkované na krajnici slepé ulice v obci Olšany u Prostějova nedaleko sjezdu a nájezdu na dálnici D46. Když se následující den dopoledne k autu vrátil, zjistil, že je značně poškrábané,“ potvrdila událost Miluše Zajícová, tisková mluvčí Krajského ředitelství policie Olomouckého kraje. „Neznámý pachatel po sobě zanechal spoušť, protože po celé karoserii, včetně střechy, udělal díry a rýhami ´ozdobil´ světla,“

Jak se následně ukázalo, šlo o vozidlo patřící soukromé firmě, která vyčíslila škodu zhruba na půl milionu korun. „Případ vyšetřujeme jako trestný čin poškození cizí věci,“ sdělila policejní mluvčí Bude-li pachatel tohoto ohavného činu dopaden, hrozí mu tři roky kriminálu.