Už páté přípravné utkání čeká o víkendu fotbalisty Prostějova. V sobotu zajedou do Olomouce – Řepčína, kde se utkají s „B“ týmem Sigmy Olomouc. Rezerva Sigmy skončila po podzimu na desátém místě, ale o pouhý bod za Prostějovem. V přípravě se jí navíc daří. Jak si s tímto celkem poradí svěřenci kouče Pavla Šustra, zjistíme v sobotu dopoledne. Utkání začíná v 10 hodin.

Olomoucká Sigma šla do minulé sezóny s tím, že zkusí své „Béčko“ dostat o soutěž výše. To se jí také povedlo, když s přehledem ovládla Moravskoslezskou ligu mužů a připsala si tak velký triumf. Pomohl k němu třeba někdejší prostějovský hráč Štěpán Langer, který byl nejlepším střelcem mužstva. Nebo další exprostějovan Jakub Matoušek. Tým celkově mohl sázet na produktivní ofenzivu. A také obrana patřila k nejlepším.

O patro výše to už taková pohoda nebyla. Přesto Sigma vstoupila do soutěže skvěle. V prvních pěti zápasech bodovala a vesměs vyhrávala. Dařilo se jí to i přesto, že tým takřka nedával góly. Mužstvo ukazovalo výbornou defenzivu a dokázalo uhrávat výsledky na jednu vstřelenou branku. Sigma ale tento trend neudržela. A zejména kvůli ne tolik povedenému závěru podzimu se propadla v tabulce. Nakonec na rezervu Olomouce zbylo až desáté místo. Což ale při vyrovnanosti tabulky ještě neznamená žádnou tragédii.

Za Sigmu „B“ se nejčastěji trefoval v eskáčku dobře známý Tomáš Zlatohlávek. K pozici nejlepšího střelce mu ale stačily pouhé tři branky. Nejvíce toho na hřišti odkopali a odběhali Michal Vepřek a Filip Slavíček. Právě Vepřek je v 37 letech osobností a lídrem týmu. Za zlého muže týmu platí Daniel Grygar, který už obdržel pět žlutých karet. Žádný hráč Olomouce nebyl na podzim vyloučen. Olomouc vystřídala v bráně hned čtyři brankáře, kteří celkem zapsali pět vychytaných nul. Zajímavostí pak je, že za Sigmu hráli na podzim mnozí hráči, kteří dříve nastupovali za Prostějov. Jmenovitě jsou to Jakub Matoušek, Štěpán Langer, Jiří Spáčil, Patrik Slaměna nebo Tomáš Zlatohlávek.