Zločinci byli ve své činnosti tak „pracovití“, že nevynechali jedinou příležitost ke krádeži, která se naskytla. „Často stačilo, aby šli náhodou kolem kurýra, který někde něco vykládal, a neváhali využít situace a sebrat první věc, která jim přišla pod ruku,“ prozradil kriminalista Řehulka.

Poškozenými se stali majitelé sklepů, rodinných domů, garáží, zahradních chat a dalších různých objektů. Přísloví, že: „Příležitost dělá zloděje“ se v tomto případě potvrdilo několikrát, protože pachatelé často narazili na nezabezpečená a volně přístupná místa, což jim samozřejmě hrálo do karet a bez větší námahy se dostali tam, kam potřebovali. Jednalo se například o chodby bytových domů, různé přístřešky a jejich pozornosti neunikla ani neuzamčená vozidla. Pokud objekty jejich zájmu nebyly zrovna volně přístupné, pomáhali si různými páčidly a nářadím. Kradli především elektro a stavební nářadí, elektro kola, jízdní kola a elektrokoloběžky, sportovní vybavení, elektroniku a potraviny. Zmizel ale například i dětský kočárek, solární panel a šlapací tříkolka pro seniory. Po jedné takové noční výpravě zřejmě dostali hlad, protože se u jedné z prodejen potravin vloupali i do boxu s čerstvým pečivem a odnesli si 70 rohlíků a 4 chleby. Brali všechno, co mělo nějakou hodnotu a dalo se zpeněžit. Peníze, jakožto uživatelé návykových látek, potřebovali především na drogy a živobytí.

„Jsou to pro nás známé osoby užívající drogy,“ prozradil šéf prostějovských policistů Tomáš Adam s tím, že prakticky veškerý zisk, který z krádeží měli, proměnili zloději za narkotika. „Čím víc byli na suchu, tím víc kradli,“ přidal ředitel Územního odboru Prostějov Policie ČR s tím, že skupina „pracovala“ ve dne v noci.