Zima se ještě úplně nevzdává, ale příchod jara se už nezadržitelně blíží. S tím také souvisí přechod řady sportů z hal a tělocvičen do venkovního prostředí. Velkou část sportovců v Prostějově tak čekají klíčové bitvy. Podle toho, jak se podaří zvládnout finiš, se pak často hodnotí celá dlouhá sezóna. K co nejlepším výkonům je ale třeba také dobrá divácká kulisa, která dokáže rozproudit krev v žilách.

Skvěle rozehrané to mají například hokejisté Prostějova, kteří ukazují, že loňský úspěch by rádi minimálně zopakovali, osud jim k tomu ve čtvrtfinále nadělil stejného soupeře jako v loňském roce. Zda se podaří prolomit brány ještě dál, ukáží už nejbližší dny.

Spolehnutí je také na volejbalistky, které po loňském mistrovském tažení neusnuly na vavřínech. I letos se budou chtít do posledního míče rvát o obhajobu. V podobném duchu smýšlí i korfbalisté, ti ale oproti minulému ročníku budou muset k tomuto cíli zvládnout i semifinálovou bitvu.

Mírným zklamáním a za očekáváním zůstávají basketbalisté. Sezóna se určitě příliš úspěšně hodnotit nebude. Hlavní je ale nyní záchrana, až po ní se dají dělat další závěry. Své postavení budou chtít zlepšit také házenkáři v poslední třetině soutěže a dostat se v tabulce výše. K co nejlepším výkonům potřebují sportovci i vaši pomoc, tak je v tom v nejdůležitější fázi sezóny nenechte.