Když vedení prostějovského volejbalového klubu oznámilo, které hráčky A-družstva žen VK z uplynulé sezóny dál zůstávají a které naopak nebudou pokračovat, byla jedna věc v podstatě hned zřejmá. Že i po čtyřech zveřejněných odchodech má vékáčko přesto pohromadě téměř kompletně silný mančaft pro příští sezónu.

Tři plejerky z uvedeného kvarteta (nahrávačka Soňa Nováková, blokařka Kateřina Kvapilová, smečařka Yoanna Nikolova) totiž měly na konci uplynulého ročníku takovou roli, že se při vší úctě k nim může Prostějov bez jejich pomoci obejít. Pouze konec libera Adély Stavinohové jasně ukazoval na nutnost zacelit díru v sestavě na daném postu.

Odchod Stavi, jež se poslední měsíce potýkala s vleklým zraněním (přesto obětavě nastupovala) a nepodávala vždy optimální výkony, dostal logiku v momentě, kdy generální manažer Miroslav Čada zveřejnil jméno nové posily na libero. Stala se jí totiž slovenská jednička této pozice a opora tamní reprezentace Michaela Pállová.

Odborníci jistě vědí, že Míša (za svobodna Španková) je opravdu špičkovým liberem, výkonnostně srovnatelným s nejlepšími českými Danielou Digrinovou, Lucií Kolářovou a spol. Kolektivu nového kouče Michala Matušova jistě pomůže. A rozhodující bude už jen zdraví Kláry Faltínové, Karin Šunderlíkové, Jéssicy Silva i ostatních.