Jen co zaznělo poprvé slovíčko reorganizace, téměř v každém klubu začali nastražovat uši, co se bude dít. Napsalo se o tom hodně, i když pořádně a důkladně nebylo vysvětleno nic. Na starost měl tuto problematiku Zdeněk Psotka, velmi respektovaná osobnost z fotbalového rybníčku mimo hřiště.

Mělo jít zjednodušeně o zeštíhlení soutěží a kompletní redukci I.B tříd, aby tak přežil fotbal na okresech. Moc souhlasných hlasů s tímto ale nezaznělo a vše se taky muselo odvíjet od názoru ligy, která by se kvůli tomu měla také uskromnit. Jenže měsíce plynou a neděje se vůbec nic. Udála se vlastně jen věc, že vše bylo posunuto a následně na to rezignoval pan Psotka. Takže vše na mrtvém bodu.

Z pohledu klubů úleva, ale z pohledu sportovního je to asi něco, čemu se stejně vyhnout nepůjde. A čím dříve něco, tím lépe. Stačí se podívat na to, jak vypadá situace už jen po dohrání soutěží. Řeší se, kdo se přihlásí, kdo se odhlásí, kam kdo postoupí a tak dále.

Ne, takto to být nemá. Minimálně bych místo těchto šaškáren zavedl povinnost. Jsi první, postupuješ. Jsi poslední, padáš. Hotovo, tečka. Tak se místo toho řeší, kde je ještě volné místo, kde je jich zase moc a často se postupy nabízí i klubům z bůhví kterého místa. Toto dělá jen guláš a se sportovními výkony na hřišti to nemá nic společného.