Už před patnácti lety korfbalisté SK RG Prostějov založili jednu příjemnou tradici. Jakou? Že vždy na sklonku června zakončí uplynulý soutěžní ročník klubovou slavností v podobě rozlučkové party před letními prázdninami. Dostala název Big Ill Pig (Velké nemocné prase) a letos se konal její už 15. ročník. A u toho Večerník nemohl chybět!

Stejně jako v předchozích letech proběhl v areálu Sport Baru Pavel Julínek u fotbalových hřišť za místním vlakovým nádražím, a to od sobotního odpoledne až do nedělního brzkého rána. Jako obvykle se zúčastnili členové „ergéčka, jejich rodinní příslušníci, kamarádi a přátelé. Včetně těch zahraničních z nizozemského partnerského oddílu DOS-WK Enschede.

Co všechno dělali? Především se skvěle bavili u dobrého jídla, pití i přehršle různé zábavy. Na dračku šla stylová růžová trička speciálně vyrobená pro BIP 2023. Vrchol bohatého menu dle zavedené tradice obstaralo pečené prasátko, tentokrát ještě posílené o kýtu navíc. „Loni došlo maso, tak jsme to letos radši pojistili,“ vysvětlili Večerníku Zdeněk Snášel a Martin Šnévajs, kteří se o přípravu selete tradičně postarali.

Hodně výživné tentokrát byly soutěže pro přítomné děti. Mladé naděje SK RG se rozdělily do šesti týmů, každý měl jednoho dospělého kapitána z hráčských řad prostějovského klubu. A jejich svěřenkyně i svěřenci plnili různé úkoly s použitím jak pohybových dovedností, tak důvtipu. Všichni pak dostali drobné ceny, důležitější však byla dobrá zábava.

Přítomná omladina měla k dispozici též skákací hrad a všichni aktéři mohli zkusit své štěstí v losovačce o zajímavé ceny z bohaté tomboly. Chybět samozřejmě nemohl ani projev předsedy hanácké korfbalové organizace Jana Mynaříka. „Máme za sebou sezónu, která vzhledem k počtu získaných medailí z republikových soutěží určitě nebyla špatná, ale napříč všemi věkovými kategoriemi jí chyběl aspoň jeden mistrovský titul. Takže mohla být jistě i lepší,“ hodnotil šéf ergéčka.

Podstatné je, že se pořád snažíme růst, po všech stránkách posouvat dopředu a jít s moderní dobou. Velký krok vpřed jsme jako celý klub udělali marketingově, po covidu se nám podařilo zastavit úbytek členské základny a s pomocí řady partnerů v čele se statutárním městem Prostějov i Olomouckým krajem postupně zavádíme do našeho fungování víc profesionalismu. Uvidíme, co přinese budoucnost, ovšem věřím, že jsme na ni připravení,“ řekl Jan Mynařík mimo jiné.

Po jeho proslovu, zmíněné tombole a souběžně s pokračujícími soutěžemi pro děti potom získávala stále větší převahu oblíbená diskotéka s hudebními vypalovačkami DJ Davida Snášela. Nastávající noc přitom nebyla vůbec žádným problémem, spíše právě naopak. Korfbalistky a korfbalisté za to prostě umí vzít nejen na hřišti!