Jako v Jurském parku si připadaly děti a jejich rodiče uplynulý čtvrtek 13. července v prostoru před prostějovským muzeem. Právě zde v rámci Prostějovského léta vyrostl Dinoo ostrov, na němž je čekalo deset skutečně zábavných úkolů, které nejvíce ocenili zejména předškoláci. Začátek akce kolem čtvrté hodiny odpolední provázel obrovský nápor, neprohloupil tedy ten, kdo na náměstí s ratolestmi vyrazil o něco později.

Letošní Prostějovské léto má za sebou zřejmě nejhojněji navštívenou akci určenou primárně dětem. Tou se stala návštěva Dinoo ostrova. V převážně nafukovacích kulisách, v nichž byli k vidění také dinosauři v „životní“ velikosti, si menší děti užívaly plnění jednotlivých úkolů.

Postupně do bezpečí přenášely dinosauří vejce, vytahovaly roztomilé brontosaury z trávy, skládaly kostru Tyranosaura, procházely po pružném laně, skákaly do dálky, střílely z luku, házely oštěpem, skládaly puzzle, krmily prehistorická zvířata mrkví či naopak některé agresivní jedince střílely pomocí speciálních kostek. Za splnění každého úkolu si mohly „vyčmrkat“ razítko. Jakmile se jim to podařilo na všech stanovištích, čekala je v cíli pravá dinosauří svačinka. „Předpokládala jsem, že dinosauři přitáhnou zejména malé dobrodruhy, ale když se rozhlédnu kolem sebe, tak je tu jasná převaha holčiček,“ všimla si jedna z maminek, jež pochválila všechny stylově oděné mladé brigádníky, kteří zajišťovali bezproblémový provoz na jednotlivých stanovištích. „Jsou milí a trpěliví,“ poznamenala žena.

Akci organizačně zaštiťoval Kulturní klub Duha. „Hlavně po otevření ve čtyři hodiny to tady byl frmol. Nyní už je to klidnější, zatím všechny úkoly zvládlo skoro pět set dětí,“ prozradila Večerníku na místě Martina Drmolová, která odměny vydávala. Atrakce byla díky městským financím volně přístupná. „Určitě splnila svůj účel, sama jsem ji navštívila a ohlasy velkého množství lidí byly veskrze pozitivní,“ zhodnotila náměstkyně prostějovského primátora Milada Sokolová, která lidi z Prostějova pozvala i na následující akce Prostějovského léta. „Snažíme se přinést program pro všechny generace, dětem jsou pak určeny zejména akce v knihovně či třeba parádní výlety s Ekocentrem Iris,“ uzavřela Milada Sokolová.