Nad svými řidičskými schopnostmi by se měl zamyslet stařík, který způsobil vážnou dopravní nehodu u Mostkovic. Muž hnal svou Škodu Rapid po Severní ulici a na křižovatce nedal přednost vozu Hyundai jedoucímu po hlavní silnici od Ohrozimi. Po srážce skončilo jedno z vozidel v poli, druhé zůstalo stát na křižovatce. Dvě spolujezdkyně viníka nehody skončily v nemocnici, stejně jako šofér Hyudaie. Dechová zkouška byla u obou řidičů negativní, škoda je však minimálně 350 000 korun.

Fatální selhání sedmaosmdesátiletého řidiče škodovky mělo za následek srážku dvou osobních vozidel na křižovatce silnice z Ohrozimi do Prostějova, k níž došlo předminulou neděli 15. října odpoledne a komunikace byla policisty zhruba na hodinu uzavřena.

„Vozidlo Škoda Rapid řídil osmasedmdesátiletý muž po ulici Severní ve směru od Mostkovic. Na křižovatce s uvedenou silnicí nedal přednost v jízdě osobnímu vozidlu Hyundai, které jelo po hlavní silnici ve směru od Ohrozimi na Prostějov. S řidičem jely ve škodovce další dvě spolucestující, které se při nehodě zranily a byly převezeny do místní nemocnice. V nemocnici na preventivním vyšetření skončil také čtyřicetiletý řidič druhého vozu. Po střetu skončilo jedno z vozidel v poli a druhé zůstalo stát v prostoru křižovatky,“ popsala závažnou nehodu Miluše Zajícová, tisková mluvčí Krajského ředitelství policie Olomouckého kraje.

Na místo nehody byl přivolán také vrtulník letecké záchranné služby. „Dechová zkouška byla u obou řidičů negativní. Komunikace byla v průběhu šetření dopravní nehody obousměrně uzavřena. Hmotná škoda na vozidlech byla předběžně vyčíslena na tři sta padesát tisíc korun,“ potvrdila informace Miluše Zajícová s tím, že nehoda je nadále v šetření policistů z dopravního inspektorátu.