Kdo uplynulou sobotu v Určicích neprošel místními ulicemi v lampionovém průvodu nebo později s nejmenší drobotinou neuspával zvířátka před zimou, ten snad ani nebyl... Tradiční akce, kterou pro děti i dospělé připravil už posedmé za sebou místní obecní úřad ve spolupráci s dobrovolnými hasiči z Určic, přilákala stovky lidí. Při kulturním programu v místní sokolovně bylo skutečně narváno, což potěšilo aktivní pořadatele. U toho prostě Večerník nemohl chybět.

Sobotního lampionového průvodu a hlavně kulturního programu v sokolovně se zúčastnily stovky dětí a dospělých z Určic. „Když jsme s touto akcí před sedmi lety tady začínali, zúčastnilo se jí jen pár lidí. A jak vidíte sami dnes, je narvaná celá sokolovna a další návštěvníky už nemáme pomalu ani kam posadit,“ usmála se Večerníku těsně před zahájením večerního programu akce v určické sokolovně Lenka Sosíková, jedna z hlavních organizátorek lampionového průvodu a uspávání zvířátek.

Celá naše akce má kouzlo v tom, že stovky dětí prošly lampionovým průvodem ulicemi Určic a po cestě hledaly zvířátka ukrytá za stromy, v příkopech nebo na trávnících. Za zvířátka byli převlečení místní hasiči, kteří nám s organizací akce velice pomohli. Jakmile děti zvířátka našly, nechaly se s nimi vyfotit. Po kulturním programu v sokolovně je společně s ‚paní zimou‘ budou uspávat,“ nastínila Večerníku scénář.

V sokolovně se náramně bavili děti i dospělí. „Hlavně pro ty nejmenší je připravena bohatá tombola, ve které máme díky štědrým sponzorům velké množství cen. V sále je potom zorganizováno vystoupení dětí z naší mateřinky, vystoupí taneční kroužek paní Šárky Miklíkové a společně s hasiči pak dětem zahrajeme pár pohádek, které já sama píši. Poté vyjdeme ven a po uspávání zvířátek mají děti volnou zábavu,“ popsala podrobně Lenka Sosíková.

A zatímco určické děti v převlecích za broučky sledovaly se zájmem kulturní program vytvořený právě pro ně, pro dospělé bylo ve vedlejším sále sokolovny připraveno bohaté občerstvení. V sobotu večer se náramně bavily prostě celé Určice!