Říká se, že lékař léčí, ale muzika uzdravuje. To, že hudba dokáže pomáhat skutečně všemi možnými způsoby, demonstroval oblíbený prostějovský sbor Nota Bene, který v sobotu 23. září v Duze uspořádal koncert Zpíváme pro Vanessku.

Během něj se na dobrovolném vstupném podařilo vybrat 14 232 korun. Sbor tuto částku zakulatil na konečných 15 tisíc, které budou využity pro potřeby dvouleté holčičky s Downovým syndromem a centrální hypotonií. Přispět na transparentní účet 9211202121/0600 určený právě Vanessce a podpořit ji tak na její nelehké životní cestě však může každý.

Během koncertu „Zpíváme pro Vanessku“ zazněly písně od skupiny Hradišťan, oblíbené gospelové a muzikálové melodie i populární hity jako například skladba Stand by me. Jako host vystoupil folkový písničkář, kytarista a skladatel Monty, který zahrál své autorské písně. Společně s dcerou Anežkou a se sborem pak zazpíval píseň Most, jež propojila sólové a sborové vystoupení a vytvořila pomyslný most mezi lidmi, jimž není lhostejný osud jiných.

Koncertu se účastnila také rodina malé Vanessky. Její maminka posluchačům představila svoji dceru a řekla i pár slov o jejím handicapu. Empaticky naladěné publikum se tak dozvědělo, na co přesně vybrané peníze poputují a jaká cvičení a léčebné terapie Vanesska potřebuje.

„Myšlenka uspořádat koncert pro malou Vanessku vznikla již loni na podzim a jsme rádi, že se nám ji nyní podařilo realizovat. Jménem sboru bych chtěla moc poděkovat všem štědrým posluchačům, účinkujícím a hostům a také kulturnímu klubu Duha za poskytnutí prostor. Vanessce přejeme spoustu radosti a úsměvů a rodičům hodně lásky, trpělivosti a síly ke zvládání nelehkých situací,“ vzkázala sbormistryně Nota Bene Anna Králová.