Minulou středu na svatého Valentýna využilo exkluzivní nabídky restaurace Národního domu v Prostějově rekordních deset zamilovaných párů. Personál restaurace připravil pro návštěvníky naprosto unikátní menu, ve kterém nechyběli ani poslední dobou velice vyhledávaní pečení šneci! Holt proti gustu žádný dišputát...

Valentýnské menu v restauraci Národního domu se vydařilo po všech stránkách. „Byla jsem velmi překvapená, že se nám předem přihlásilo na rezervaci zhruba 10 párů. Tato akce i v předchozích letech za dřívějších provozovatelů neměla příliš velký úspěch. O to více mě potěšil takový zájem hostů,“ pochlubila se Večerníku Karin Konzbulová, ředitelka Městského divadla v Prostějově. Restaurace Národního domu byla vyladěna v barvě červené, stoly personál nazdobil a doladil hořícími svíčkami, což vytvořilo skvělou příjemnou atmosféru. Každá z dam při příchodu obdržela od číšníka rudou růži jako pozornost. Hostům k večeři hrály romantické melodie. Každý stůl byl rezervován odděleně od ostatních, takže si zamilované páry mohly užít i trochu soukromí, což byla výhoda oproti přeplněným restauracím. „Servírovali jsme tříchodové menu, které zahájil přípitek s jahodou, následoval teplý předkrm v podobě pečených šneků. Jako hlavní chod se podávalo grilované kuřecí prso s mozzarellou a šťavnatá vepřová kotletka s bramborovo-batátovým pyré. Na závěr nemohl chybět výborný dezert tartaletka ve tvaru srdíčka,“ prozradila strukturu velmi atraktivního menu ředitelka Karin Konzbulová.

Otázkou je, proč organizátoři Valentýnského menu v Národním domě zahrnuli do jídelníčku právě pečené šneky. „Chtěli jsme zaujmout něčím netradičním. Šneky jsme vybrali právě proto, že v posledních letech začíná být šnečí maso opět vyhledávanou pochoutkou. A hlavně jsou šneci afrodiziakum, takže se skvěle hodí k tomuto tematickému večeru pro zamilované. Ne nadarmo se říká, že láska prochází žaludkem,“ uzavřela se smíchem Karin Konzbulová.