Od předminulé neděle prověřují policisté případ, který byl kvalifikován jako trestný čin poškození a ohrožení provozu obecně prospěšného zařízení. Za něj podle trestního zákoníku hrozí peněžitý trest, případně trest odnětí svobody na jeden rok až šest let. O co šlo? Neznámý rádoby vtipálek mohl svým jednáním způsobit vážnou dopravní nehodu.

 

„Pracovník správy silnic nás v neděli po poledni informoval, že neznámý pachatel provedl protiprávní výměnu dopravních značení na křižovatce Držovice – Smržice – Dubany – Olšany u Prostějova, ke kterému mělo dojít někdy v průběhu od sobotního podvečera do nedělního poledne. Neznámý pachatel vyměnil na zmíněné křižovatce čtyři značky upravující přednost, a to konkrétně dvě značky označené P1 – křižovatka s vedlejší pozemní komunikací se dvěma značkami P6 – Stůj, dej přednost v jízdě, kdy vedlejší komunikace označil jako hlavní a naopak,“ popsala Večerníku Miluše Zajícová, tisková mluvčí Krajského ředitelství Policie ČR v Olomouci.

Po zjištění a následném policejním zadokumentování bylo dopravní značení pracovníky správy silnic vráceno do původního stavu. Po pachateli se pátrá.