Tohle bude hodně zajímavé sledovat! Stanou se zájemci o byty u prostějovské Galy, o jejichž výstavbě Večerník informoval v minulém vydání, obětí podvodu?

Nebo naopak získají relativně levné a moderní bydlení v blízkosti tradiční továrny? Projekt, v němž působí kontroverzní Kateřina Koldová, je sice teprve na začátku, podobných otázek však vzbuzuje celou řadu.

Všech minimálně padesát bytů, které by měly teprve vzniknout na místě bývalé jídelny v areálu Galy Prostějov, by dle našich informací již mělo být prodáno. Zájemci už dokonce podepsali rezervační smlouvy a složili stotisícové zálohy.

Na detaily celého projektu se Večerník zeptal realitního makléře, jenž měl na starost prodej jednotlivých bytů. Moc sdílný ovšem nebyl. „Ano, nějak jsem se na tom podílel. Nemám však moc chuti se k tomu vyjadřovat,“ vyjádřil se pan Martínek, který nebyl ochotný odpovědět ani na otázky, kolik bytů bylo v nabídce a zda ještě nějaké zůstávají volné. Neposkytl nám ani kontakt na jednatele společnosti, jež za výstavbou bytového domu stojí.

„Vím, že dům bude stát u Galy“

Večerníku se naopak podařilo kontaktovat jednoho z řady zájemců. Ten vyjádřil svoji plnou důvěru v uvedený projekt. „Už je na čase začít stavět, pokud vím, tak se v předmětné záležitosti čeká na stavební povolení, mělo by být vydáno každou chvíli,“ prohlásil muž, jenž jinak v celé záležitosti neviděl žádný problém. „Od počátku jsem věděl, že bude dům stát kousek od Galy, v rámci prohlídek jsme se na tom místě byli podívat,“ vyjádřil se člověk, jenž podobně jako ostatní již složil rezervační poplatek ve výši sto tisíc korun.

Za vším hledej Koldovou

Právě on nám rovněž potvrdil, že ohledně koupě bytu jednal s výše uvedeným realitním makléřem. „Nyní už vše řeším s paní Koldovou,“ dodal. Jak už Večerník opakovaně uvedl, právě Kateřina Koldová stála za projektem Domova pro seniory v Bedihošti. Přestože byla v té době v osobním bankrotu, tak od obce výhodně získala pozemek a od státu pětimilionovou dotaci. Dům se však ani po dlouhých šesti letech nepodařilo uvést do provozu.  Rovněž její předchozí společník, jímž byl bývalý bankéř Emil Macků, skončil kvůli společnému podnikání před soudem. Stalo se tak kvůli společnosti, jejímž jednatelem byl oficiálně syn Kateřiny Koldové. Ten se však v dané záležitosti nijak neangažoval a později skončil ve vězení kvůli prodeji drog.