Tři muži z různých částí Moravy skočili vykutálené dámě na špek! Mladá „podnikatelka“ se prezentovala jako prodejce osobních vozidel, načež hned zlákala tři zákazníky. Ti jí předem naposílali dohromady bezmála tři miliony korun a pochopitelně za tyto velké peníze očekávali slíbenou dodávku objednaných vozidel včetně luxusní Škody Superb. K ničemu takovému ale nedošlo, žena naopak všechny peníze využila pro svoji potřebu. Před věřiteli se pak snažila odklonit svůj majetek a přepsat jej na sestru...

 

„Počátkem roku 2017 se tehdy pětadvacetiletá žena z Prostějovska před devětadvacetiletým mužem z Uherskohradišťska prezentovala jako prodejce motorových vozidel. Přesvědčila jej, že mu do listopadu téhož roku za celkovou cenu bezmála 1,8 milionu korun sežene automobil Škoda Superb a motocykl BMW. Muž byl s nabídkou tak spokojen, že služby ´podnikatelky´ doporučil také svým dvěma známým. Každý z nich u ženy objednal po dvou automobilech Škoda a předal jí dohodnutou kupní cenu přibližně pět set tisíc korun,“ přiblížil pochybné podnikání mladé ženy František Kořínek, tiskový mluvčí Krajského ředitelství policie Olomouckého kraje pro Územní odbor Prostějov.

Jak už to ovšem v těchto podezřelých případech bývá, slíbených vozidel se ani jeden z mužů v dohodnutých termínech nedočkal. „Peníze žena použila pro svou potřebu. Když se ´zákazníci´ svých peněz počátkem dalšího roku domáhali, podepsala jim žena směnky ve výši přijatých financí,“ pokračoval v popisu případu policejní mluvčí.

O měsíc později už žena věděla, že nebude schopna svým závazkům dostát. Proto se pokusila odklonit svůj majetek, aby jí nebyl zabaven, a darovala ho vlastní sestře. „Návrh na vklad do katastru nemovitostí týkající se převodu nemovitostí v obci na Brněnsku byl však Krajským soudem v Brně předběžným opatřením zakázán,“ popsal Kořínek s tím, že celý případ podvodu skončí u soudu. „Prostějovští kriminalisté oddělení hospodářské kriminality ženu na základě provedeného prověřování obvinili z přečinu podvodu a zločinu poškození věřitele, za což v případě prokázání viny a odsouzení hrozí trest odnětí svobody na dva roky až osm let,“ potvrdil František Kořínek.