Haná a biatlon? Ano, je to možné. Prostějovský biatlonový klub už tu funguje zhruba třicet let. Nyní ovšem zažívá, podobně jako další amatérské sportovní spolky, velmi těžké časy. Důvod je nasnadě, vládní nařízení neumožňují trénovat po skupinách, o soutěžích a závodech je skoro zbytečné psát... A tak i biatlonisté dělají, co můžou. Vše je teď v oddílech o hledání cest. „Při otevření sportovců sice můžete sportovat dál, ale stále jen jako jednotlivec. Stále je to tak jen o individuálních plánech. Navíc máme i děti z Olomouce, ty ani nemůžeme vidět. Pořád je tam ta překážka, že nemůžete ani po šesti lidech mít tréninky,“ konstatuje předseda biatlonistů Roman Večeřa.

Problém je, že ani své zázemí nyní oddíl nemůže spravovat podle potřeby. „Brigády dělat nemůžeme, když se nemůžeme sejít. Máme správce, něco dělá sám, aby nebyl problém. Bohužel nejde to, abychom se sešli. Musíme počkat,“ řekl o střelnici nedaleko Zdětína. I přesto se ale klubu daří tu a tam sehnat alespoň nového zájemce. „Tak volala jedna paní, že se ozve. Dále taky jeden pán, se kterým jsem se sešel. Nahlásí se tedy, ale řada jich čeká, až bude nějaké větší rozvolnění. Zájem je, problém ale je v tom, že nemůžeme ani udělat nějaký trénink, aby si to vyzkoušeli,“ ohlédl se za posledními týdny.

Pro biatlon jde pochopitelně o těžké období. Nyní by totiž pomalu měla začínat sezóna biatlonu letního. Nicméně tak se neděje. Místo ztrát jsou tu ale zatím pouze přesuny. „Vše je odloženo na červen. Doufám, že aspoň po Velikonocích půjde to sportování ve skupinách,“ doufá Roman Večeřa směrem k blízké budoucnosti.