Devět tréninkových týdnů odpracovaly ženy VK Prostějov v uplynulém období po skončení soutěžního ročníku 2020/21. Danou fázi přípravy uzavřely v pátek 28. května – a teď mají týmové volno. Až do 4. srpna, kdy se začnou společně chystat na novou sezónu.

Aktuálně závěrečný pětidenní blok tréninků se v ničem zásadním nelišil od těch předchozích. Znovu se posilovalo, makalo na kondici, běhalo a také věnovalo individuálním herním činnostem. Středobodem náplně Hanaček se přitom tentokrát stala čtvrteční jednotka s přátelským minizápasem šest na šest.
„Byly tu všechny holky, které absolvovaly většinu přípravy, a navíc jsme povolali některé juniorky, aby byl hráček dostatečný počet. Dvanáctým byl Kuba Krčmař,“ usmíval se trenér volejbalistek vékáčka Lubomír Petráš s odkazem na zapojení člena realizačního týmu do dvou cvičných setů.
Jeho parťák okolo sebe soustředil sestavu nejmladších děvčat, zatímco na opačné straně sítě figuroval o poznání zkušenější mančaft. Přesto pohodový mač dopadl přátelskou remízou 1:1, přičemž láhev dobrého vína věnovanou sportovním ředitelem Miroslavem Čadou získala nahrávačka Klára Dvořáčková.
„Původně měly tu flašku dostat vítězky, ale skončilo to nerozhodně. Jenže Klárka po prostřídání nahrávaček mezi sety vyhrála jako jediná obě sady, tudíž si odměnu zasloužila ona. Je přesto jasné, že tu lahvinku teď otevřou s holkama v šatně a společně se jí podívají na dno,“ smál se Čada.
Mírné a navíc vědomé porušení životosprávy nebylo v téhle fázi vůbec nutné řešit. „Důležité je, že děvčata měla až do konce května organizovanou možnost na sobě pracovat a nepůjdou do přípravy na příští sezónu po extrémně dlouhé tréninkové pauze. Věřím, že i během nadcházejícího volna se budou hýbat a fyzicky udržovat, ať jsou zkraje srpna na týmovém srazu v dobrém výchozím stavu,“ prohodil Čada.