Když se mi nedávno jedna z mých blízkých osob svěřila, co se jí stalo v práci, nemohl jsem tomu uvěřit. Zaučovala jednoho ze zaměstnanců, a ten jí po půlhodině řekl, že má příznaky covidu-19 a byl v kontaktu s nakaženou osobou, ale musí chodit do práce. Takhle to dál nepůjde. Lidé na opatření kašlou, ta se kvůli tomu ještě mohou protáhnout.

Tak si říkám, co se s touto společností děje? Kolik lidí takto vědomě koronavirus roznáší? Daný člověk totiž jistě nebude sám.

K čemu jsou veškerá vládní opatření, když na ně lidé doslova kašlou a vědomě rozšiřují infekční onemocnění, které se rozhodně nedá srovnávat s chřipkou? Mým rodičům se již blíží šedesátý rok věku. Nedokážu si ani představit, že bych je teď šel navštívit, když bydlím ve městě, které je na tom téměř nejhůře v republice.

Starší lidé mohou mít daleko těžší průběh nemoci než tento nezodpovědný člověk. Nedodržování zákazů se táhne celou společností a je snad nemožné ho zastavit.

Nařízení trvají už dlouho, jasně, ale čím více se nebudou dodržovat, tím horší je můžeme čekat. A samozřejmě na delší dobu. Klidně až do Vánoc a roku 2021.