Informace o čtvrteční údajně hromadné rvačce na okraji ulice Újezd u křižovatky se Svatoplukovou ulicí se nepotvrdily, přestože zdejší obyvatelé a další svědci volali do redakce Večerníku jako o překot. Víceméně ze strachu, protože se poblíž centra odehrála ve večerních hodinách krvavá rvačka mezi dvěma muži a ženou romského původu.

 

„Na Újezdě je zase živo, rve se tady několik cikánů. Přijelo asi pět policejních aut a je tady i sanitka. Je u toho i nějaká ženská, ti chlapi se asi perou o ni,“ shodovali se většinou svědci události, kterou uklidňovalo hned několik hlídek Policie ČR i Městské policie Prostějov.

„Nezlobte se, vyjadřovat se k tomuto případu je v kompetenci pouze Policie ČR, která si případ převzala k dalšímu šetření,“ odmítl poskytnout Večerníku popis průběhu fyzického napadení Petr Zapletal, tiskový mluvčí Městské policie Prostějov.

„Při incidentu, který se ve čtvrtek 10. června večer odehrál na ulici Újezd v Prostějově, se nejednalo o žádné hromadné napadení. Došlo ke střetu mezi dvěma muži, do kterého se připletla ještě jedna žena. Ta utrpěla lehké zranění, které jí ošetřil personál ze záchranné služby. Případ prostějovští policisté prošetřují jako přestupek za vzájemné fyzické napadení,“ zareagovala na dotaz Tereza Neubauerová, tisková mluvčí Krajského ředitelství policie Olomouckého kraje.