Poslední předprázdninový víkend se letošního otevření dočkal také biotop v Otaslavicích. I když koupací sezóna začala již minulou sobotu, oficiální otevření bylo naplánováno až na tento víkend. Celé odpoledne se točilo především kolem dětí, pro ty byla nachystána řada soutěží a stanovišť, které pověřily jejich fyzičku, ale také jejich vědomosti. Nechyběl však ani skákací hrad či možnost projížďky na koni. A v neposlední řadě se všichni přítomní mohli samozřejmě i vykoupat. Celý den pak uzavřelo večerní promítání filmu.

 

Celou akci připravilo vedení obce společně se sborem dobrovolných hasičů a místními sokoly. Během celého odpoledne si tak mohly všechny přítomné děti i se svými rodiči zasoutěžit na různých stanovištích, kde byly připraveny pestré disciplíny. Zatímco některé prověřily spíše fyzické zdatnosti, jako bylo například skákání v pytlích, jízda na kolečkách či krátké běhy a plavecké závody. Na dalších stanovištích se jednalo hlavně o úkoly spojené s tematikou života v obci. Zde tak děti i s pomocí rodičů mohly poznávat různé zahradní vybavení, poznávací kvízy nebo také ukázky chovu některých domácích zvířat.

„Myslím si, že počasí nám opravdu přálo. Bylo doslova ideálně, dalo se i koupat, ale nebylo zase až takové horko jako v přechozích dnech, což bylo pro soutěže našich nejmenších jedině dobře. I tematika spíše zemědělská měla velmi pozitivní ohlas a všichni zúčastnění se opravdu pobavili, za což jsme vážně rádi,“ hodnotil akci starosta obce Marek Hýbl. 

Kromě soutěží se děti mohly vyřádit také na skákacím hradu, který byl pro ně připraven, nebo na workoutovém hřišti, jež bylo vybudováno v areálu koupaliště před letošní sezónou. Velkou zábavou a nevšedním zážitkem byla také možnost projížďky na koni. Tu si některé z více než stovky zúčastněných dětí velmi pochvalovaly.

V pozdějších odpoledních hodinách přišla na řadu dětská diskotéka, kde si děti mohly zatančit na dobře známé hity, v jejím průběhu přišla na řadu tombola o velmi zajímavé ceny.

Závěr sobotního dne patřil prvnímu letošnímu promítání v letním kině v areálu biotopu. Letošní sezónu otevřel film Bajkeři, který nebyl vybrán náhodně, protože se v obci nově buduje pumtracková dráha pro cyklisty nedaleko právě biotopu v areálu „starého hřiště“. 

„Jsem rád, že se nám vydařilo počasí a že nám nakonec dorazila spousta dětí i rodičů. Snad je již tohle smutné koronavirové období za námi a čekají nás už jen příjemné chvíle. Jsem rád, že i letošní první večerní promítání dopadlo úspěšně stejně jako celé odpoledne. Určitě budeme chtít kromě koupání navázat také na loňské filmové pátky, kdy bychom měli pořádat promítání každých čtrnáct dnů,“ prozradil k celé akci místostarosta obce a organizátor večerního promítání Mojmír Sokol.

Kromě veselí však nezapomněla obec ani na smutnější dozvuky současnosti a připomněla také události na nedaleké jižní Moravě. „Když se na to podíváme, že u nás jsme se mohli takto veselit a jen o nějakých přibližně 70 kilometrů dále mají lidé zcela jiné starosti, tak to samozřejmě není ani nám lhostejné. Proto jsme na akci také prozradili, že budeme jako obec pořádat veřejnou sbírku na pomoc lidem zasaženým tímto obrovským neštěstím. Následné vybrané peníze poté poputují do jedné z nejpostiženějších obcí,“ doplnil závěrem starosta Marek Hýbl.