Pěkný „výlupek“ se vyklubal z muže, jehož předminulou středu honili policisté po Svatoplukově ulici, když hlídce ujížděl na jízdním kole. To bylo neosvětlené, navíc měl chlapík pozitivní test na drogy. To ale nebylo všechno! Policisté záhy zjistili, že muž s sebou veze podivné předměty sloužící k trestné činnosti. Po dalším šetření pak ještě vyšlo najevo, že stejná osoba má na svědomí vyloupení prodejny v Krasické ulici...

 

Během jarního nouzového stavu kradl, během druhého na konci října porušil zákaz vycházení. „Ve středu 28. října po druhé hodině v noci zahlédli policisté oddělení hlídkové služby ve Svatoplukově ulici v Prostějově neosvětleného cyklistu jedoucího po chodníku. Pro toto jednání muže podezírali z několika přestupků, včetně porušení zákazu nočního vycházení. Když policisté muže pokynem ze služebního vozidla chtěli zastavit, ten neuposlechl a pokusil se jim ujet. Přes opakované výzvy muž stále ujížděl, a to až do ulice U Kalicha, kde ve slepé ulici už dál pokračovat nemohl. Proto sesedl z kola a pokusil se utéct. Při útěku však byl policisty dostižen a zadržen,“ popsal noční honičku s neosvětleným cyklistou František Kořínek, tiskový mluvčí Krajského ředitelství policie Olomouckého kraje pro Územní odbor Prostějov.

To však bylo to nejmenší, co šlo cyklistovi vytknout... „Kromě výše uvedených problémů se po zadržení muži ke škodě přičetlo, že měl pozitivní test na pervitin, a policisté u něj navíc nalezli předměty, které mohly sloužit k trestné činnosti. Završením pak bylo zjištění, že muž je důvodně podezřelý z vloupání do prodejny v Krasické ulici, kterého se měl dopustit 11. května tohoto roku, také v době trvání nouzového stavu,“ sdělil mluvčí prostějovské policie. „Přestože se k tomuto skutku muž neměl, obdržel od prostějovských kriminalistů sdělení obvinění ze zločinu krádeže. Za ten mu v případě prokázání viny a odsouzení hrozí trest odnětí svobody na dva roky až osm let,“ doplnil ještě Kořínek.