Muzeum a galerie v Prostějově a Galerie Špalíček mají na programu tento týden dohromady start hned kvarteta zajímavých výstav. Od čtvrtka 9. září se návštěvníci Muzea mohou těšit na expozice Karbon – pozdrav z prvohor, Peníze a moc a od pátku 10. září na výstavu Veroniky Šrek Bromové. To ve Špalíčku začne ve stejný den výstava Masarykovy návštěvy v Hanáckém Jeruzalémě.

Prostějovské muzeum čekají v hlavní budově hned tři nové výstavy. Od 9. září do 11. listopadu bude probíhat expozice s názvem Peníze a moc. Karbon – pozdrav z prvohor, to je druhá výstava, bude k vidění od 9. září až do 5. prosince. Třetí je pak ta od Veroniky Šrek Bromové a nazývá se Jiné bytosti, jiné prostory, jiné dimenze. Zhlédnout na ní návštěvníci mohou proslulé práce z devadesátých let a nejnovější tvorbu, jež kromě fotografií zahrnuje i video, kresbu a instalaci nalezených a různě upravovaných předmětů. Expozice této české výtvarné umělkyně je součástí Festivalu současného umění Prostějov a budete ji moci navštívit až do 10. října.

Výstava Masarykovy návštěvy v Hanáckém Jeruzalémě navazuje na výstavu z loňského roku Masaryk a Svatá země. Tentokrát se expozice zaměřuje na návštěvy našeho prvního prezidenta T. G. Masaryka v Prostějově. V letošním roce totiž uplyne 100 let, kdy na Hané prezident poprvé byl. Vernisáž se koná 9. září od 16:30, návštěvníci si expozici budou moci prohlédnout do 14. listopadu. Místem konání je galerii Špalíček v Úprkově ulici.