Vloni se tato akce kvůli covidové pandemii uskutečnit nemohla, letos jí ale už nic nebránilo. V sobotu odpoledne se u příležitosti Evropského týdne mobility uskutečnila hvězdicová cyklojízda primátorů Prostějova, Olomouce a Přerova. Prostějovský „peloton“ vedl od radnice na náměstí T. G. Masaryka primátor František Jura a výletu na kolech se zúčastnili i mnozí zaměstnanci magistrátu a významné osobnosti.

 

V sobotu 18. září o půl druhé odpoledne zároveň z Olomouce a Přerova vyjížděli tamní primátoři Miroslav Žbánek a Petr Měřínský. Podle plánu se měly všechny tři výpravy setkat v Dubu nad Moravou, nakonec ale došlo ke změně a sraz proběhl v Bolelouci. „V této obci se konalo cvičení krajských složek IZS, takže jsme změnili plány, chtěli jsme využít situace a společně se potkat na tomto velice atraktivním cvičení,“ vysvětlil Večerníku František Jura, primátor Prostějova.

Z Prostějova se na trasu dlouhou zhruba 23 kilometrů vydaly na dvě desítky cyklistů. „Bylo to super, panovala skvělá atmosféra. Jeli jsme přes Kralice na Hané a Biskupice až do Bolelouce a celou trasu tam i zpátky jsme všichni zvládli bez potíží. Byl to krásný zážitek,“ svěřil se Večerníku prostějovský primátor František Jura. Kromě primátora i někteří zaměstnanci magistrátu, nechyběli ani kandidát do Parlamentu ČR za koalici Spolu Petr Sokol se synem. „Musím souhlasit, byla to parádní,“ smál se známý politolog.